DEİK'in Başbakana sunduğu turizm raporunda neler var?

DEİK'in Başbakana sunduğu turizm raporunda neler var?
Çankaya Köşkünde Başbakan Binali Yıldırım ile bir araya gelen ış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), başbakana turizm sektörü ile ilgili bir rapor sundu. Raporda, turizm sektöründe yapılması gereken düzenlemeler ve destekler yer aldı.


Başbakan Binali  Yıldırım'a turizm rapou sunan DEİK, turizm sektörünün desteklenmesi için yardım istedi. DEİK tarafından hazırlanan raporda, Türkiye'ye turist getiren acentelere turist başına en az 20 euro 'destek' verilmesi, acentelerin Türkiye'ye getirdikleri döviz oranında düşük faizli kredilerden yararlanması ve ülke içinde tatilin özendirilmesi gibi başlıklar öne çıktı.



Gazete Habertürk'ten Volkan Yanardağ'ın haberine göre, hazırlanan raporda öne çıkan beklenti ve talepler şöyle:

*Turizm sektöründe KDV, tüm hizmetler için tek bir oran olarak uygulansın.

*Turizm taşımacılığında, taşımanın Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan belgeli işletmelerle sözleşme yapılması durumunda yakıttan ÖTV alınmasın.

*Döviz kazandırıcı hizmet ticaretinin desteklenmesi kapsamına tüm turizm sektörü dahil edilsin.

*Kamu çalışanlarına destek verilerek ülke içinde tatil yapmaları özendirilsin.

*Kamu kurumları ve belediyelerin düzenleyeceği geziler, işletme belgeli acenteler aracılığıyla yapılsın, kokartlı rehberler kullanılsın.

*Yurtdışından yolcu getiren A grubu seyahat acentelerine getirdikleri turist sayısına bakılmaksızın kişi başı en az 20 Euro destek sağlansın.

*Aksaklıkların hızlı çözülmesi amacıyla bakanlıklar arası turizm komisyonu kurulsun.

*Kalkınma Bankası kaynaklı seyahat acentelerinin bir yıl önce getirdiği Dövizin belli bir oranında düşük faizli bir yıl ödemesiz 3-5 yıl vadeli kredi verilsin.

*Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tanıtım bütçesi artırılsın.

*Ulaştırma Bakanlığı, turist taşımacılığı yapan araçları, ticari taşıma yapan araçlardan farklı bir kategoride değerlendirsin.

*Sağlık turizmi faaliyetlerini teşvik etmeye yönelik olarak seyahat acentelerine vergi kolaylıkları sağlansın.



Bu Haber 23.02.2018 - 09:30:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ahmet vergaz 24.02.2018 - 10:54

    Actırıcaklar bayramlık agzımızı , Yav TV lerde attılar tuttular, bir calısan DEVLETTEN bir calısan isverenden diye, hicbir destek cıkmadı...Turizm de hareket var ama kisi bası 14 dolara YARIM PANSİYON , ÇİNLİ; MALEZYALI ;ENDONEZYALI var ve hala Otellere degil acentalara destek ....Yakında bu oteller eskiycek ve kimsede yeniliycek para yok.. ZENGIN PARALI BATILI TURIST gelmeden bir cacık olmaz

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.