Can Pulak: Her gün 100'den fazla uçak inecek, Urfa yakında para basacak

Can Pulak: Her gün 100'den fazla uçak inecek, Urfa yakında para basacak
Yazarımız Can Pulak, ''Göbeklitepe, Harran ve ötesi'' başlıklı yeni yazısında, Göbeklitepe'yi, Harran'ı ve Göbeklitepe'nin bölge turizmine neler katacağını yazdı. Pulak yazısında, ''Urfa’da turizm patlayacak ve hergün yüzden fazla uçak inip kalkacak. Urfa yakında para basacak, göreceksiniz Göbeklitepe mucizesi dünyada bir güneş gibi parlayacak.'' ifadelerini kullandı.







Bu Haber 04.10.2017 - 14:01:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • dünya"dan uzaya.... 05.10.2017 - 06:42

    O dediğiniz yer Yunanistan"da olsaydı belki turizm patlardı, Türkiye"de olsa olsa anca bomba patlar, turizm yine patlamaz. Urfa gibi tutucu bir yerde turist ne yapacak, konaklamaz bile. Mardin ya da Adıyaman arasında günübirlik gezi yeri olur ancak.

  • Ertuğrul Sarısu 05.10.2017 - 02:10

    Sn Pulak"a tamamen katılıyor ve Göbeklitepe"nin dünyadaki tüm yazılı, sözlü inançların en eskisi olan, Atası olan bir Tapınak olma avantajı elimizde. Buraya ciddi planlarla sahip çıkılırsa, En eski tarihleri 2000 - 1400 yıl arasında olan mevcut din, put, Totem, Frontal loblarda Nörolojik açıdan Tapınma hissi veren ve İnançlar olan (Tevrat,İncil,Kuran, Kabe, Roma, Vatikan, Zerdüştlük, Budizm için Hindistan, Kamboçya, İspanya"da Fatimi Taşı) vb dinlerden çok daha eski, bilinenlerin en eskisi, hatta Dinlerüstü bir Alan olarak dünyaya açma ve hizmet sunabilme özelliğini öne çıkarmalıyız. Buraya ziyarete gelen. Pilgrimage Grupları, HacılarÜstü Hacı olma özelliği olacaktır. Şimdiden Bölge İnsanlarını iyi eğitmeli kaliteli hale getirmeli, modern ve kullanışlı oteller yapmalı hazırlamalı, bölge çoklu perkpektif bakış açısı ile turizm gözü ile değerlendirilmeli ama bu iktidar döneminde değil. Bunlara 11bin yıllık bir dini ve inancı anlatamazsınız.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.