Avrupa Tur Operatörleri Birliği otellere kimlik numarası verecek

Avrupa Tur Operatörleri Birliği otellere kimlik numarası verecek
Avrupa Tur Operatörleri Birliği ve Travel Technology Initiative turizm sektöründe devrim yaratacağı beklenen otel tanımlama sistemini tanıttı. Birlik yeni sistemle çifte veya çoklu rezervasyon kabusundan turizmcileri kurtarmayı amaçlıyor.


TurizmGüncel


Yaklaşık 200 bin otelin üye olduğu bu sekiz haneli kod sistemi (TTIcode) oteller için eşsiz birer kimlik numarası yerine geçecek ve tur operatörleri, acenteler ve diğer aboneler tarafından otelleri tanımak için kullanılacak. Kodlar topluma açık bir veritabanında paylaşılacak . Böylece oteller kendilerine özgü TTI kodlarını tanıtabilecekler.



ITT sözcüsü yeni sisteme dair yaptığı açıklamada “Yeni sistem şu anda sektörün mücadele ettiği yanlış tercüme edilmiş veya hecelenmiş otel adları ilgili sıkıntıları ortadan kaldırıcak. Giderek yaygınlaşan dinamik paketlerle beraber tur operatörleri ve diğerleri bilgisizlikten veya yanlış bilgiden kaynaklanan çifte rezervasyon hatalarını minimuma indirecek. Örneğin adı Grand Hotel olan bir tesisle Hotel Grande olan bir başka otel bundan böyle asla karıştırılmayacak. Çünkü kendi kimlik numaraları olacak.”

TTI kodları şu anda çok sayıda beta kullanıcı tarafından test ediliyor. 4 Ekim’de ise tamamen devreye sokulacak. Hizmet yıllardır TUI, Thomas Cook, EasyJet, Alltours, Öger Tours, Expedia, Lastminute.com gibi turizm devlerine hizmet veren Alman dijital içerik uzmanı GIATA tarafından da resmen kullanılmaya başlandı.

Sistemin temel konsepti abonelere otellerin kodlarını ve basit edres bilgilerini oluşturmak. Diğer hizmetler arasında da sanal haritalarda otel lokasyonunu bulmak için hayati önem taşıyan otellerin coğrafi kodlarını ve 250’den fazla dağıtım kanalından gelen kimlik kodlarını referanslarıyla sunmak var.

Ayrıca seyahat şirketleri kendi otel veritabanlarını kodlama için TTI’a üye yapabilecekler. TTI ve Avrupa Tur Operatörleri Birliği’ne üye olanlar hizmeti yüksek oranda indirimle 202 euroya temin edebilecekler.

TTI Yönetim Kurulu Başkanı Peter Dennis “TTI kodları seyahat endüstrisi için devrim niteliğinde bir yenilik. Hizmet yayıldıkça çoklu rezervasyon sorununu tamamen ortadan kaldırmış olacağız. Bu hemen her turizm acentasının ve otelin kabusudur. Aynı zamanda her otel için ayrı bir kategorik tanımlama çözümü de sunuyor. Bu turizm şirketlerinin zaman ve efor konusunda inanılmaz bir tasarruf etmelerini sağlayacak” şeklinde konuştu.

Avrupa Tur Operatörüleri Birliği Direktörü Tom Jenkins ise yaptığı yorumda “TTI kodlar tüketiciler açısından ciddi fark yaratacak. Aynı zamanda üyelerimiz için de” sözlerini söyledi.
 




Bu Haber 10.08.2011 - 13:48:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.