Ankara'da toplanan AB büyükelçileri zirvesinden Türkiye kararı

Ankara'da toplanan AB büyükelçileri zirvesinden Türkiye kararı
Avrupa Birliği üyesi ülkelerin büyükelçileri gelişmelerin ardından Ankara'da olağanüstü toplantı yaptı. Toplantıda 28 ülkenin HDP'ye dönük operasyona dair ayrı ayrı açıklama yapması kararı alınırken; şimdiye kadar 4 AB ülkesi ülkelerindeki Türk temsilcileri Dışişleri'ne çağırarak izahat istedi.

 
HDP'ye yönelik operasyonunun ardından AB Büyükelçileri Ankara'da olağanüstü toplandı. Toplantıda HDP'li milletvekillerinin gözaltına alınmasıyla ilgili 28 üye ülkenin ayrı ayrı açıklama yapması kararı çıktı.
 
T24'te yer alan habere göre, AB Dışişleri ve Savunma Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, gözaltı kararlarının ardından Ankara'daki AB delegasyonu başkanı Christian Berger'i aradı.
 
Mogherini, Berger'den Avrupa Birliği üyesi ülkelerin büyükelçilerini toplamasını ve bir toplantı yapmasını istedi.
 
Ankara'daki AB Büyükelçisi Christian Berger başkanlığındaki toplantıya AB Yüksek temsilcisi Mogherini video konferans ile katıldı.
 
Toplantıda sadece HDP'li milletvekilleri hakkında soruşturmalar değil, son dönemde Cumhuriyet gazetesine dönük soruşturma ile başkanlık ve idam cezası için anayasa değişikliği tartışmalarına da değinildi.

4 ÜLKE 'İZAHAT' İSTEDİ

Toplantıya katılan diplomatların verdiği bilgiye göre, "Türk büyükelçilerin yabancı başkentlerde dışişleri bakanlıklarına çağırılıp izahat istenmesi" ile ilgili bir kurum kararı ise çıkmadı.

Ancak ortak bir karar alınmadığı belirtilse de, şu ana kadar Almanya, Belçika, Danimarka ve İsveç'ten bu yönde adımlar geldi. Türkiye'nin Belçika, İsveç ve Danimarka büyükelçilerinin dışişlerine çağırıldığı bilgisi paylaşıldı. Sabah saatlerinde ise Almanya Türkiye Maslahatgüzarını dışişlerine çağırmıştı.
AB büyükelçileri, Türk yetkililer ile diyaloğu devam ettirme konusunda fikir birliğine vardı.

9 KASIM'DA İLERLEME RAPORU AÇIKLANACAK
 
Avrupa Birliği 9 Kasım'da Türkiye'nin üyelik sürecine ilişkin İlerleme Raporu'nu yayınlayacak.



Bu Haber 05.11.2016 - 08:47:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.