Artur Muradyan: Yazın Türkiye’de enteresan fiyatlarla karşılaşabiliriz 

Artur Muradyan: Yazın Türkiye’de enteresan fiyatlarla karşılaşabiliriz 
Bu yaz sezonunda Rusya'da hangi yurt dışı destinasyonlar revaçta olacak? Türkiye tatili ucuzlayacak mı, hangi ürünler daha fazla ilgi görecek? ATOR'un Uluslararası Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Artur Muradyan sezona ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Turim Güncel - Dış Haberler

Rus Tur Operatörleri Birliğinin (ATOR) Uluslararası Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Artur Muradyan, 2024 sezonunda Rusya pazarında en fazla talep görecek destinasyonları açıkladı.

“Türkiye’de çok enteresan fiyatlarla karşılaşabiliriz”

Türkiye'ye dönük talebin düşeceğine veya Türkiye'deki turizm ürünlerinde azalma olacağına dair bir gösterge olmadığını kaydeden Artur Muradyan, Türkiye'nin Rusya'da bir numaralı destinasyon olmaya devam edeceğini ifade etti. Muradyan "Eğer hava ulaşımı kapasiteleri geçen yılki seviyelerde olursa, ucuz biletlerden dolayı Türkiye'de çok enteresan fiyatlarla karşılaşırız. Ancak, Türkiye'nin bu yıl kesin olarak geçen yılkinden daha ulaşılabilir olacağını söylemek mümkün değil. Bunun nedeni ise rubledeki değer kaybı. Çünkü geçen yılın aynı döneminde 80-85 ruble bandında olan euro, şu anda 100 euro seviyesinde. Ancak döviz ruble karşısında gerilerse Türkiye turlarının maliyeti de düşer." diye konuştu.

“En büyük fiyat indirimleri geleneksel kış destinasyonlarında yaşanacak”

ATOR'un bültenine konuşan Muradyan, yaz sezonunda en büyük fiyat indirimlerinin geleneksel kış destinasyonları Tayland, Mısır ve Maldivler'de yaşanacağını belirtti. Uzmana göre Tayland, üst harcama grubu dahil, çok sayıda Rus misafiri çekmeye devam ediyor ve bu destinasyona dönük talebin düşmesine neden olacak bir koşul bulunmuyor. 

Yıl genelinde misafir ağırlayan Maldivler'e dönük satışlar ise istikrarlı şekilde devam edecek. Mısır ise rekabetçi fiyatları sayesinde talep görmeye devam edecek. 

Çeşitli nedenlerden dolayı Birleşik Arap Emirlikleri'nde  yaz sıcaklıklarının düştüğünü belirten Muradyan, Emirlikler'deki şu andaki sıcaklığın Türkiye'nin ağustos ayı sıcaklığıyla aynı olduğuna işaret etti.

“Tüketici talebi büyük oranda satılan ürünlerle sınırlı kalacak”

Rusya'da tüketici talebinin büyük oranda şu anda satılan ürünlerle sınırlı kalacağını söyleyen ATOR Başkan Yardımcısı Artur Muradyan, iç pazarda ise Kuzey Kafkasya'da büyük potansiyel olduğunu anlattı. Ancak Muradyan'ın dikkat çektiği nokta bu bölgelerde büyük oranda küçük ölçekli şirketlerin iş yapması nedeniyle ürün temini ve ürün kalitesi konusunda sıkıntılar yaşanması. Buna karşın Muradyan'ın genel müdürlüğünü yaptığı Space Travel, geniş ölçekli Çeçenya turlarını piyasaya sunmaya hazırlanıyor.


Bu Haber 03.04.2024 - 14:37:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.