'Alman turizm sektörünün yüzde 90'ı Kuşadası'nda olacak'

'Alman turizm sektörünün yüzde 90'ı Kuşadası'nda olacak'
Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) 2016 kongresini Kuşadası’nda Efes Kongre Merkezi’nde yapacak. Birliğin Genel Müdürü Dirk Inger, Türkiye’ye önem verdikleri için bu kararı aldıklarını belirterek, “Buraya gelecek Alman turist sayısı artacak” dedi


Almanya'nın yıllık 70 milyar euro büyüklüğündeki turizm pastasının yüzde 90'ından fazlasına hükmeden Alman Seyahat Acenteleri Birliği, 2016 yıllık kongresini Kuşadası'ndaki Efes Kongre Merkezi'nde gerçekleştirecek. Yeni Asır'dan Kadir Kemaloğlu'nun haberine göre, Ekim 2016'da yapılacak kongreyi Almanya'daki turizm hareketliliğine yön veren 2 bin tur ve acente yöneticisinin katılacağını belirten Alman Seyehat Acenteleri Birliği Genel Müdürü Dirk Inger, bunun Türkiye'ye verdikleri önemi gösterdiğini vurguladı.

ALMAN TURİZM SEKTÖRÜNÜN YÜZDE 90'NI KUŞADASI'NDA OLACAK

İzmir Ticaret Odası tarafından düzenlenen 'Tour İzmir'- İzmir Turizm Zirvesi'ne katılan Dirk Inger, Türkiye'nin turizmdeki başarı hikayesi ile dikkat çeken bir ülke olduğunu, 2000 yılında 2 milyon kişi olan Türkiye'yi ziyaret eden Alman sayısının 2015'te 5.2 milyon kişiye çıktığına dikkat çekti. Inger, Türkiye'nin yurt dışına giden Almanların yüzde 7'sini çekerek İspanya ve İtalya'nın ardından 3'üncü büyük turizm destinasyonu olduğunu belirterek, "Almanya perspektifinden bakıldığında Türkiye'de büyük bir turizm başarısı görüyoruz" diye konuştu. Türkiye'ye verdikleri önemin bir göstergesi olarak Alman Seyehat Acenteleri Birliği'nin 2016 kongresini Türkiye'de yapmaya karar verdiklerini açıklayan Dirk Inger, "Almanya'da yıllık 70 milyar euroluk bütçe ve 2.9 milyon çalışana sahip turizm sektörünün yüzde 90'ından fazlasını kapsayan Alman Seyehat Acenteleri Birliği, 2016 Ekim ayında gerçekleştireceği yıllık kongresini Kuşadası Efes Kongre Merkezi'nde yapmaya karar verdi. Kongreye ülkenin en büyük tur şirketlerini ve acentelerini yöneten 2 bin kişi katılacak" diye konuştu.

ALMAN TURİST SAYISI GELECEK YIL ARTABİLİR

2015'in zor bir yıl olmasına rağmen gelecek yıl Türkiye'ye gelen Alman turist sayısında artış olabileceğini ifade eden Inger, "Otel fiyatlarına bağlı olarak 2015'te beklenen seviye yakalanamadı. Almanlar bu yıl İstanbul'a gitmek istemiyor. Şehirde gezmek istemiyor" dedi. Inger, Türkiye'nin genel olarak Almanlar için çok çekici bir ülke olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Son derece güzel iklimi, muazzam misafirperverliği ve çekici uçuş saatleri Almanları Türkiye'ye çekiyor. Almanya'nın hemen tüm şehirlerinden 3 saatte Türkiye'nin turizm merkezlerine uçmak mümkün. Turizmdeki personel son derece iyi eğitimli ve özellikle aileler için iyi planlanmış modern oteller nedeniyle Alman aileler Türkiye'ye gitmeyi seviyor."

'ALMAN TURİST OTELE TIKILMAK İSTEMİYOR'

Almanların güneş ve kumdan yararlanırken kültürel ziyaretlerini de yapmak istediğine dikkat çeken Dirk Inger, Türkiye'nin buna yönelik konularda daha fazla organizasyon yapması gerektiğinin altını çizdi. Inger, Türkiye'nin turizmdeki eksiklikler konusunda ise şöyle konuştu:

"Kültürel turlar artırılmalı, daha fazla kongre imkanlarının olması önemli. Son derece lüks oteller var, her şey dahil oteller var ancak küçük ve orta ölçekli oteller de artırılmalı. Almanlar bu otelleri de istiyor. Her şey dahil sistemin dışına çıkmak istiyor. Otelinde konuklarken çevreyi ve kültürel mirası da görmeyi amaçlıyor. Otellerin dışında da eğlenmek, gezmek ve yiyip içmek hoşlarına gidiyor. Turizm son ilk dönemde güneş ve kum konseptinde hızla gelişti ve 1980'lerden sonra kültürel turizme de odaklandı. Türkiye'nin bu alanda sahip olduğu zenginlikleri daha güçlü pazarlaması gerekiyor." (YeniAsır)


Bu Haber 06.10.2015 - 10:18:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.