Almanlar ne kriz ne çatışma dinliyor... Daha fazla tatile çıkacaklar

Almanlar ne kriz ne çatışma dinliyor... Daha fazla tatile çıkacaklar

Almanlar, ekonomik zorluklara ve bölgesel çatışmalara rağmen bu yıl daha fazla seyahat edecek, yurt dışı tatili sayısını artıracak.


Turizm Güncel - Dış Haberler

GfK tarafından BAT Foundation for Future Studies için yapılan 'Turizm Analizi'ne göre, Almanların yüzde 63'ü bu yıl için şimdiden en az beş günlük bir tatil planladı. Bu rakam geçen yılın aynı döneminin yüzde 3, pandemi öncesinin ise yüzde 2 üzerinde.

Geçen yıl yüzde 20 olan 'tatile gitmeyeceğim' diyenlerin oranı ise bu yıl yüzde 18 olarak hesaplandı. 3 bin kişi ile yapılan araştırmaya katılanların yüzde 19'u ise kararsız olduğunu bildirdi.

GfK'nin araştırmasında "Bu rakamlar devam eden belirsizliklere rağmen Almanların tatil hayalini gerçekleştirme konusunda ne kadar istekli olduğunu ortaya koyuyor. Destinasyon tercihlerinde ise Almanya'nın birinciliği sürerken, yurt dışı destinasyonlara dönük ilgi de sürüyor." denildi. 

GfK Vakfının kurucusu Ulbrich Reinhardt, "Bütün zorluklara rağmen tatil birçok Alman vatandaşının hayatında merkezi bir yere sahip ve bunun için çok fazla para harcamaya da hazırlar." dedi.

Daha fazla yurt dışı tatil

Araştırmaya göre, destinasyonlar söz konusu olduğunda yabancı ülkeler giderek daha fazla ön plana çıkıyor. Buna göre, geçtiğimiz yıl yüzde 37 olan 'kendi ülkemde tatil yapacağım' diyenlerin oranı bu yıl yüzde 28 olarak kaydedildi. Bölge tercihlerinde ise Avrupa yüzde 39 ile ilk sırada yer alırken, uzak mesafe destinasyonların payı ise yüzde 16 olarak ölçüldü.

Rapora göre Almanların yurt dışı tatil tercihinde İspanya ilk sırada bulunuyor. İskandinavya geçen yıl üçüncü sıraya yükseldi. Türkiye ve Yunanistan'ın pazar kaybı yaşadığı belirtildi.



Bu Haber 08.02.2024 - 14:18:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.