Akın Koç; Yeni vize uygulaması giriş vizesi olarak değiştirilmeli!

Akın Koç; Yeni vize uygulaması giriş vizesi olarak değiştirilmeli!
İngiltere’de faaliyet gösteren Anatolian Sky Genel Müdürü Akın Koç, İngiliz pazarıyla ilgili son durumu Turizm Güncel’e anlattı.


Geçen hafta N.Irland ABTA Regional Meeting'ine sponsor olduklarını ve Türkiye ile ilgili bir sunum yaptıklarını anlatan Akın Koç, GFK’nın da aynı toplantıda rezervasyon bilgileriyle ilgili istatistiksel bilgi sunduğunu söyledi. Bu yıl en fazla Pazar kaybının Türkiye’ye ait olduğunu kaydeden Akın Koç, katıldıkları toplantıda acentelerle Türkiye’nin durumunu sık sık konuştuklarını dile getirdi. Akın Koç, yaşadıkları sorunları şöyle özetledi;

 “Suriye ve IŞID'in Türkiye’ye komşu olması ve sürekli haberlerde Türkiye’nin negatif olarak gündeme gelmesi, turizm sektörünü de etkiliyor.

2- Euro'nun pound karşısında deger kaybetmesinden dolayı Euro’zonun artık pahalı destinasyondan çıkıp daha daha efford edilebilir olmasindan Euro Zone’da ciddi bir kayma olması
3- Türkiye hükümetinin geçen sene e vize uygulamasına geçmesi, negatif bir yansıma yaptı.
Vize, eskiden varışta hava alanindan alınırdı, şimdi İngiltere’deyken alınmak zounda. Bu da insanları bezdiriyor. Bizce Türkiye’nin hemen eski sisteme dönmesi gerekiyor.

Yukardaki kombinasyonlar, Türkiye'ye ciddi bir pazar kaybına neden olan maddeler. Bunu geriye çevirmenin en önemli silahi pozitif reklam ve PR yapilmasıdır.
Ama henüz daha bunlarin hiçbiri etkili bir sekilde bu sene yapilmadi. TV reklamları çok ama çok gerekli. Bir an önce başlatılmalı..
 
Vizeyi acilen geliste hava alaninda giriş vizesi olarak degiştirmeli, hatta tamamen kaldırmalı. £10 cok buyuk bir gelir degil karşılığında binlerce pound gelirden oluyoruz.




Bu Haber 19.03.2015 - 10:04:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.