Acil iniş yapan Air France uçağında bulunduğu açıklanan bomba sahte çıktı

Acil iniş yapan Air France uçağında bulunduğu açıklanan bomba sahte çıktı
Kenya-Paris seferini yapan Air France'a ait yolcu uçağı, tuvaletinde bomba bulunduğu gerekçesiyle acil iniş yaptı. İlerleyen saatlerde yapılan açıklamalarda ise bulunan şüpheli paketin bomba değil, mukavvadan yapılan alarm saatli bir düzenek olduğu açıklandı.


TurizmGüncel

İhbar üzerine Mombasa'ya acil iniş yapan uçakta arama yapan Kenya güvenlik güçleri, ilk yaptıkları açıklamada uçağın tuvaletinde bomba bulunduğunu belirtti. İhbarın ardından Mombasa'daki Moi Uluslararası Havalimanı'na acil iniş yapan 459 yolcu ve 14 mürettebatlı uçakktaki yolcular ve kabin görevlileri tahliye edildi.

Air France tarafından yapılan açıklamada, bulunan cismin bomba olup olmadığının belirlenmesi için araştırmanın kesin sonuçlarının beklendiği ifade edildi.

'YANLIŞ ALARM' AÇIKLAMASI GELDİ

Kenya Yetkilileri tarafından yapılan 'bomba açıklaması, ilerleyen saatlerde düzeltildi. Yetkililer, uçağın tuvaletinde bulunan şüpheli paketin bomba değil, mukavvadan yapılmış alarm saatli bir düzenek olduğu açıklandı. 6 yolcunun konuya dair sorgulandığı belirtilirken, gelişmeler hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.

Acil iniş yapan uçaktan tahliye edilen 459 yolcu ve 13 mürettebat ise, pazar akşam saatlerinde Paris'ten gelen yeni bir uçak ile ülkelerine götürüldü.



Bu Haber 20.12.2015 - 15:58:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.