7 milyar euro yardım aldı, 7500 kişiyi işten çıkarıyor

7 milyar euro yardım aldı, 7500 kişiyi işten çıkarıyor

Covid-19 salgını nedeniyle Fransız hükümetinden 7 milyar euro destek alan Air France, 7 bin 500 kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Fransız hava yolu şirketi Air France, 7 bin 500 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. İşten çıkarmaların 6 bin 500'ünün Air France'da, 1000'inin ise Air France'ın bölgesel yan kuruluşu olan Hop'da gerçekleşeceği belirtildi.

Air France tarafından yapılan açıklamada, işten çıkarmaların büyük bölümünün emekli olan veya istifa eden personelin yerine yeni personel alımı yapılmaması şeklinde olacağını ileri sürdü.

Günde 15 milyon euro kaybettik

Pandemi döneminde şirketin operasyonlarının yüzde 93 azaldığını ve günde 15 milyon euro kayıp yaşandığını iddia eden Air France, toparlanmanın 2024 yılından önce gerçekleşmesinin mümkün olmadığını açıkladı.

Air France'ın, 7 milyar euro devlet yardımı almasına rağmen 7 bin 500 kişiyi işten çıkaracağını açıklaması, ülkede tepkiyle karşılandı. Ülkedeki diğer şirketler, istihdamı güvence altına almadan şirketlere kredi verilmemesini istedi.

Lufthansa da benzerini yapmıştı

Avrupa’nın bir diğer önde gelen hava yolu şirketi Alman Lufthansa da Air France gibi önce devlet desteği almış, daha sonra 22 bin kişiyi işten çıkaracağını açıklamıştı.



Bu Haber 04.07.2020 - 09:25:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.