Air France’ı hızlı tren ‘çarptı’

Air France’ı hızlı tren ‘çarptı’
Hızlı tren ağı TGV ve bütçeli hava yolu şirketlerinin rekabetine daynamayan Fransa'nın bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Air France'ın 465 çalışanın işine son vereceği ve iç hatlarda yüzde 15 küçüleceği belirtildi.

TurizmGüncl - Dış Haberler

Air Franc, bütçeli hava yolu rakiplerinin agresif fiyatlandırmaları ve yüksek hızlı trenin rekabetinden iç hat kapasitesini yüzde 15 küçülteceğini açıkladı. Air France'ın bu adımıyla birlikte 465 çalışanın işini kaybedeceği belirtilirken, şirketin iç hatlarda 'aşırı istihdam'dan şikayet ettiaği öğrenildi.

6 5 YILDA 717 MİLYON EURO ZARAR ETTİ

''Air France ve onun çalışanları piyasa koşullarına ve sektördeki zorlu rekabete ayak uydurabilmek için yıllardır çaba gösteriyor'' denilen Air France açıklamasında, 2017 yılında 96 milyon euro olan iç hatlardaki kaybın 2018 yılında 189 milyon euroya çıktığı ve 2013 yılından bu yana edilen toplam zararın ise 717 milyon euroya ulaştığı kaydedildi.

TGV’NİN REKABETİNE DAYANAMADI

Air France'a en büyük darbeyi, ülke genelinde ağını yaygınlaştıran hızlı tren şirketi TGV vurdu. Hem ülke geneline yayılan hem kapasitesini arttıran ve hem de büyük zaman tasarrufu sağlayan TGV'nin hızlı trenleri, Air France'ın iç hatlardaki pazar payının yüzde 90'ını kaybetti. TGV'nin trenleri, Paris'ten çevre illere iki saatte ulaşım sağlıyor. Şirketin 2020'de 4,7 milyon yolcuya ulaşması bekleniyor.

BÜTÇELİ HAVA YOLU ŞİKETLERİNDEN AGRESİF FİYATLAMA

Air France bir darbeyi de bütçeli hava yolu rakiplerinden yedi. Air France'ın çalışanlarının yüzde 90'ı Fransa'da yaşayanlardan oluşurken, agresif fiyatlandırma yapan ucuz hava yolu şirketlerinin havalimanlarına konduğu ve Avrupa'daki olanaklardan yararlanarak Fransa'da istihdam sağlamadan hızla büyüdüğü kaydedildi.

Bu nedenle Air France'ın iç hat kapasitesini kademeli olarak yüzde 15 düşüreceği ve bunun da 465 kişinin işine mal olacağı ifade edildi.



Bu Haber 14.05.2019 - 11:08:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.