Rusya 4 ülkeyle daha uçuşları başlattı, Mısır’a rekor sayıda yeni uçuş izni verdi

Rusya 4 ülkeyle daha uçuşları başlattı, Mısır’a rekor sayıda yeni uçuş izni verdi
Rusya Federasyonu, 4 ülkeyle daha uçuşları yeniden başlatma kararı aldı. Öte yandan, Mısır’a dönük tarifeli, uçuş izinlerinde ise rekor artış yapıldı.

Rus hükümetinin Telegram hesabından yapılan açıklamada, 21 Eylül’den itibaren İspanya, Irak, Kenya ve Slovakya beyaz listeye eklenecek.

TürkRus’un aktardığı habere göre, Moskova ve Madrid'in yanı sıra Moskova ve Barselona arasındaki uçuşlar haftada 4 kez gerçekleştirilecek. Ayrıca yolcu uçakları haftada iki kez Moskova'dan Malaga ve Alicante'ye uçacak.

Rusya’dan Irak’a da uçuşlara açılıyor. Moskova - Bağdat hattında haftada iki sefer olacak,

Aynı frekansta Moskova'dan Kenya'nın başkenti Nairobi'ye uçak seferleri yapılacak.

AB ülkesi Slovakya'nın başkenti Bratislava'ya uçuşlar Moskova'dan (haftada 4 kez) ve St. Petersburg'dan (haftada 2 kez) gerçekleşecek.

Hava sahası açılmasına rağmen Rusya'dan gelen turistler için İspanya ve Slovakya'ya girişler şu anda kapalı.

Rusya 21 Eylül'den itibaren Pskov, Magadan, Murmansk ve Çita uluslararası havaalanlarından

yeniden başlatıldı.

Ayrıca, Rusya ve Kazakistan havaalanları arasındaki (uçaklar her gün Moskova'dan Nur-Sultan ve Almatı'ya uçacak) ve St. Petersburg ve Budapeşte arasındaki uçuş sayısının (haftada ikiden dörde) artırılmasına karar verildi.

Daha önce, 21 Eylül'den itibaren Belarus'a uçuşlarla ilgili tüm kısıtlamaların da kaldırılacağı bildirilmişti.

Ağustos ayında Rusya ayrıca Bahreyn, Dominik Cumhuriyeti ve Moldova ile, Temmuz ayının sonunda Rusya - Fransa ve Çek Cumhuriyeti ile uçuşlarına yeniden başladı.

Mısır uçuş iznlerinde rekor artış

Öte yandan Rusya, Mısır'a dönük tarifeli uçuş sayısında da büyük artışa gitti. Daha önce Mısır'ın turizm bölgeleri Şarm El Şeyh'e ve Hurghada'ya Moskova'dan haftada 15'er, bölgelerden ise haftada birer uçuş izni veren Rusya, yeni kararla bu iki bölgeye Moskova'dan yapılacak uçuş sayısını haftada 25'e, bölgelerden yapılacak uçuş sayısını ise haftada 3'e çıkardı.

Bu şekilde, Rusya'dan Mısır'ın bu iki turizm bölgesine haftada, 368'i Rusya-Mısır, 368'i ise Mısır-Rusya arasında olmak üzere toplamda 736 uçuş yapılabilecek.



Bu Haber 14.09.2021 - 09:30:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.