3'üncü havalimanına ilk uçak ne zaman inecek?

3'üncü havalimanına ilk uçak ne zaman inecek?
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, basında yer alan '3'üncü havalimanı inşaatı durduruldu' iddialarına açıklık getirdi. Çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü dile getiren Yıldırım, ilk uçağın 2018 yılının ilk çeyreğinde ineceğini açıkladı.


Habertürk'ten Gökhan Artan'a konuşan DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, bazı medya kuruluşlarının kasıtlı olarak haber yaptığını öne sürdü. Yıldırım, asılsız haberlerin kendisini üzdüğünü dile getirerek, “Algı bu şekilde olduğu için ben de gittiğim her yerde bu soruya muhatap oluyorum: ‘3. havalimanı durdurulmuş doğru mu?’ Almanya’dan bile aradılar beni. Bir Alman televizyon kanalı bizim kurumumuzu arayıp 3'üncü havalimanının durdurulmasıyla ilgili alaycı bir tarzda soru sordu. Durdurulan bir şey yok.”dedi.

İLK UÇAK 2018'DE İNECEK

3'üncü havalimanının tamamlanacağı tarih hakkında da açıklamalarda bulunan Yıldırım, “Ben 2 hafta önce oradaydım. Harıl harıl çalışılıyor ve takvime de uygun ilerliyor iş. 2018’in ilk çeyreğinde ilk uçağı indirmeyi, uçurmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

'ORDU-GİRESUN'DA EKSİK YOK, BAZEN SİS VAR'

DHMİ Genel Müdürü Yıldırım, Ordu-Giresun Havalimanı’nda eksiklik olduğu iddialarıyla ilgili olarak, “Ordu- Giresun Havalimanı’nda bir eksikliğimiz yok. Atatürk Havalimanı gibi her türlü donanımı olan havalimanlarında bile meteorolojik şartlar dolayısıyla pas geçmeler her zaman görülür. Ordu-Giresun deniz üzerinde bir havalimanı olduğu için sise çok maruz kalıyor. Bölge zaten sis olaylarının görüldüğü bir bölge. Sis çöküp görüş belli bir seviyenin altına düştüğü zaman uçakların inmesi söz konusu değil. Pilotun belli bir mesafeden belli bir yükseklikten pisti görmesi gerekir. Aksi takdirde iniş olmaz” dedi.


Bu Haber 05.07.2015 - 11:43:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.