Bodrum Belediye Başkanı Kocadon, Pina'daki tartışmalı otel için ne dedi?

 Bodrum Belediye Başkanı Kocadon, Pina'daki tartışmalı otel için ne dedi?
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Türkiye'nin gözde tatil bölgesi Bodrum ile ilgili son gelişmeleri ve yapılan çalışmaları TurizmGüncel'e anlattı. Pina Yarımadası'ndaki tartışmalı otel ilgili de değerlendirme yapan Kocadon, Bodrum'un mevcut dokusuyla marka şehir olduğunu ve bu dokuyu korumak gerektiğini ifade etti.


Savaş Daş - TurizmGüncel
 
2012 yılında Türkiye genelinde yüzde 1’lik bir artış yaşanırken, Bodrum’daki artışı yüzde 5 civarında gerçekleştiğini belirten Kocadon, ancak 2011’deki gibi bir hareketin yakalanamadığını kaydetti. Her şeye rağmen Bodrum'daki  yükselme trendinin devam ettiğini ifade eden Kocadon, "Bunun yanında, Bodrum 2012 yılında Türkiye ekonomisine 2 milyar dolarlık bir katkı sağladı. Tabi Bodrum Türkiye’nin en önemli marka kentlerinden bir tanesi. Nasıl ki İstanbul’un taşı toprağı altın ise, Bodrum’unki de pırlanta. Biz otelleri değil tüm şehri pazarlayarak turizm yapıyoruz. Bodrum bize Tanrı’nın bir lütfu. Türkiye’nin her yerinde turizm eş zamanlı başlamasına rağmen, ülkenin ve dünyanın gündemine oturmuş tek şehir Bodrum’dur." değerlendirmesi yaptı.

Başkan Kocadon, Bodrum'da yürüttükleri çalışmalar ve Pina Yarımadası'ndaki tartışmalı otel ile ilgili ise şu değerlendirmeleri yaptı: 

HER ŞEY DAHİL'DEN UZAK BİR TURİZM YAPIYORUZ
 
"Dünyadaki ve Türkiye’deki imajımız bizi daha farkı bir turizm yapmaya itiyor. Mümkün mertebe butik otellerle ve her şey dahil sisteminden uzak kalarak bir turizm yapmaya çalışıyoruz. Bodrum’da müthiş bir değişim oldu. İlçenin hem altyapısında hem de üst yapısında önemli iyileştirmeler yapıldı. Özellikle şehir merkezinde yaya trafiğini ön plana çıkaran değişimler yaptık. Kent merkezinin yayalaştırılması konusundaki çalışmalarımız devam edecek."

BODRUM TÜRKİYE'DEN DAHA ÇOK TANINIYOR
 
"Öte taraftan Bodrum’un tanıtılması noktasında da önemli çalışmalarımız var. Turizm merak işi ve burada tanıtım çok önemli bir faktör. Bu yıl Bodrum olarak 26 – 27 fuara katılıyoruz ve bunun 23 tanesi yurtdışı. Şu anda fuarların Çin ve Hindistan ayaklarını da tamamladık. Çünkü artık Avrupa’da artık bir yorgunluk, başka ülkelerde de ciddi bir potansiyel var. Çin ve Hindistan’da insanlar bize “Bodrum’a nasıl gelebiliriz” diye sorduklarında onlara önce Türkiye’ye gelmeleri gerektiğiniz söylüyoruz. Oradaki insanlar Bodrum’u Türkiye’den daha fazla tanıyorlar. Pek çok yerde Bodrum isminin Türkiye’nin önünde olduğunu gördük. Bu da, yaptığımız çalışmaların başarıya ulaştığını gösteriyor."

BODRUM'DAKİ YAPIYI KORUMAMIZ LAZIM
 
"Pina Yarımadası’ndaki otele şu açıdan bakmak gerekiyor: Şehirler, kendi kimlikleriyle ön plana çıkarlar. Bodrum’un da kendine özgü bir mimari özelliği var. Bu mimari özelliğe mümkün olduğu kadar sahip çıkmak lazım. Bugün bu bölge Turizm Bakanlığı tarafından projelendirilmiş ve imara açılmış bir bölge. Bu noktada da kat yüksekliği sınırı ortaya çıkıyor. Biz şunu diyoruz: Diğer turizm bölgelerinde kat yüksekliği arttıkça turizmde aşağı doğru bir  iniş başlamıştır. Bodrum nasıl meşhur olduysa ve hangi özelliği ile ön plana çıktıysa bunu hep koruması lazım. Bodrum 6,5 metre yüksekliğinde beyaz evleriyle popüler oldu ve bunu mümkün olduğunca korumamız lazım." 

2013'TE YÜZDE 35 ARTIŞ BEKLİYORUZ
 
"2013 bizim için çok güzel bir yıl olacak. Avrupa’da katıldığımız fuarlarda bunu net bir şekilde gördük. Özellikle mavi yolculuk turlarında müthiş bir artış olacak. Bu, diğer pazarlardaki talepler açısından da aynı. 2013 yılında Bodrum’da yüzde 35’lik bir artış bekliyorum."
 


Bu Haber 08.02.2013 - 19:19:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • bodrum 10.02.2013 - 07:26

    Sayın Başkan zaten kenimizden emin idik ama sizin yazıyı okuyunca tekrar araştırmak istedim evet siz galiba limanları ve mavi turları katarak 2012 iyi 5 önde kapattık diyorsunuz ama bizim otelciler için en önemli veri kaynağı havalimanıdır. Süründük 2012 de bodrumda.Almanlar gitti.İngilizler gelmiyor.Siz 35 artış olacak demeniz çok iddaalı değil mi? Ayrıca hormonlu bir büyüme olur değil mi? Çünkü Hiç kimse ilave uçak koymadı. Hatta Koskoca Alman pazarında 1 uçak var Sun express oda salı günleri Siz matematik oyunu yapmışssınız siz ters anlar bu millet keşke açsaydınız İSTATİSTİK çok önemli yoksa sizde tipik sallayan POLİTİKACILARIMIZDAN OLURSUNUZ SÖZÜM ONA ENFLASYON 6 YA BU ÜLKEDE.OTELCİLERİN GİDER PUSULASINDA HEP 15 ÇIKIYOR NE HİKMET İSE

  • Attila Güvenç 10.02.2013 - 01:18

    Bodrum’un da kenine özgü bir mimari özelliği var. Bu mimari özelliğe mümkün olduğu kadar sahip çıkmak lazım. diyor Başkan Kocadon, sokakları ve caddeleri mermerle kaplayarak yağışlı havalarda ıslak zeminde,yaz günlerinde sıcaktan yürünmez geceleri oturulmaz hale getirmek mi bu sahip çıkmak.Paten yapanlar için düşünülmüş sanki Kumbahçe, Neyzen Tevfik caddeleri. Bodrumda bir şeyler yapılıyor ama Bodrumum tarihi yapısı bozularak.Çok güzel bir koruma örneğini Datçanın kucağında yer alan Simiyi bir ziyaret ederek korumanın nasıl yapıldığını görünüz, uygulamaları örnek almak gerekli. Dünyanın 7 harikasından, dünyanın en güzel koylarından biliyor dünya insanları Bodrumu ama geldiklerinde hayal kırıklığına uğruyorlar. Fuarlara katılmak bana turistik gezi gibi geliyor asıl Bodrum için kaç akademik toplantı yapıyorsunuz ve yayın çıkarıyorsunuz dünya için önce buna bakalım.

  • Nurten KESKIN ROLLIER 09.02.2013 - 08:33

    Bir turizimci olarak bunlari okumak ne uzucu.Bodrum u gercekden seviyor ( Hatta ulkemizi ) ve onu yasatmak niyetindeyseniz lutfen ormanlarini ve doga guzeliklerini tuketerek degil,her yere betona bogarak degil ,daha fazla agac dikerek ,dogayi ve cevreyi koruyarak yapin bunu.Turkiye nin yataga ihtiyaci yok zaten yatak cok fazlasiyla var.Antalya da da ayni seyler yapildi simde oteller oteller kisi kapaniyor doldurulamiyor.Bodrum u korumak icin zaten simden cok cok gec hersey rezil olmus bile..............Hicdegilse bilincli bir politikayla dogayi katletmeye devam etmeyin koyluyle el ele olun ,onculuk edin ve cocuklarimiza hic degilse soyleyecek bir sozumuz ve birakacak agacimiz olsun.Onlarin yuzune nasil bakacagiz Allah bilir .....

  • bodrumlu 09.02.2013 - 12:51

    35 lik artış neye göre , hangi veriye dayalı bu sayı ?? avrupadaki hangi tur operatörü geçen yıla göre ilave uçak koydu ? herşey dahilden uzak bir turizm derken , şu anda bodrum sınırları içerisinde yeni 800 e yakın herşey dahil hizmet verecek oda geliyor... yeni yapılan bir tane butik otel yok .....

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.