Türkiye’ye gidemeyen Rus turist, tur operatörünü tazminata mahkum etti

Türkiye’ye gidemeyen Rus turist, tur operatörünü tazminata mahkum etti
Uçak krizinin ardından Türkiye’ye yönelik turların iptal edilmesi, Türkiye turizmine ağır darbe vururken, çok sayıda Rus turisti de mağdur etti. Turlar yasaklanmadan önce Türkiye seyahati için ödeme yapan bir Rus turist, Türkiye’ye gidemeyince tur şirketine dava açtı. Mahkeme, Rus turistin hem zararının karşılanmasına hem de sebep olduğu manevi zarardan dolayı tur şirketinin tazminat ödemesine hükmetti.


Rusya Tüketici Hakları Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) tarafından yapılan açıklamaya göre, ismi verilmeyen bir Rus turist, Türkiye tatili iptal olduğu için LCC Crystal isimli tur şirketine açtığı davayı kazandı.

ROSPOTREBNADZOR: TUR OPERATÖRÜ YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİREMEDİ
 
Haberrus'un haberine göre, Rus turist, Ekim 2015’te Türkiye seyahati için tur şirketine 49 bin 500 rublelik (yaklaşık 1800 TL) ödeme yaptı. Ancak uçak krizinden dolayı tur iptal edildi. Rospotrebnadzor’a göre tur şirketi hizmet veremedi ve turist ile yaptığı satış anlaşmasının yükümlülüklerini yerine getirmemiş oldu.
 
Ancak şirket para iadesi yapmayınca Rus turist dava açtı. Rospotrebnadzor, davanın bugün sonuçlandığını duyurdu. Mahkeme, tur şirketine 49 bin 500 rubleyi geri iade etmesi gerektiğine hükmetti. Bununla birlikte mahkeme, açılan manevi tazminat davasından dolayı Rus turiste ayrıca 15 bin ruble ödenmesi kararı aldı.


Bu Haber 11.02.2016 - 16:56:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.