4 yıldızlı otelin ruhsatı iptal edildi

4 yıldızlı otelin ruhsatı iptal edildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tekirdağ’daki 4 yıldızlı otelin ruhsatını, ruhsata ve imara aykırı şekilde işletildiği gerekçesiyle iptal etti.


Tekirdağ’da hizmet veren 4 yıldızlı Des Otel’in ruhsatı ve turizm işletme belgesi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından iptal edildi.

Otelde incelemelerde bulunan yetkililer tesisin ruhsatında belirtilen oda sayısından fazla oda yapıldığı, ofis kısmında bulunan bölümün otelin sosyal alanına dahil edildiği, ruhsata ve imara aykırı sauna ve hamam gibi eklentilerin yapıldığını tespit etti.

Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü’nün (Turizm İşletmeleri Belgelendirme ve Geliştirme Daire Başkanlığı) tarafından otele gönderilen yazıda ”Des Otel Tekirdağ’a ilgili yazıda belirtildiği üzere tesisinize ait 4 Yıldızlı Otel Turizm İşletmesi Belgesi 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu’nun 34’üncü maddesinin birinci fıkrasının (f) bendi hükmü uyarınca iptal edildiğinden tesise ait eski belgenin/plaketin arşivlenmek üzere Müdürlüğümüze teslim edilmesi hususunda gereğini rica ederim” ifadelerine yer verildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan otel yetkileri, yeni Turizm İşletme Belgesi düzenlenmesi talep edildiğinden dolayı bu rutin süreçte eski belgenin iptal edildiğini söyledi. Yetkililer ayrıca yeni belge için ise düzenlenme sürecinin başlatıldığını açıkladı.



Bu Haber 26.03.2024 - 15:08:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.