TUI yeni yapılanmaya gidiyor, daha büyük bir yapının temellerini atıyor

TUI yeni yapılanmaya gidiyor, daha büyük bir yapının temellerini atıyor
Avrupa'nın en büyük seyahat grubu TUI, örgütlenme yapısında değişikliğe gidiyor. Yeni yapılanmayla birlikte tepe yönetiminde sorumluklar değişiyor, yeni birimler kuruluyor.TUI'nin yeni yapılanmasının tur operatörü tabanlı bir şirketten büyük otel ve denizcilik operasyonları yapan daha büyük bir yapının temellerini atıyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

TUI Grubu, tur operatörü tabanlı bir şirket olmaktan çıkıp otelcilik ve kruvaziyer turizmi alanında da büyük operasyonlar yapacak yeni yapılanmanın temellerini atıyor.



DAHA FAZLA BÜYÜMEYİ MERKEZE ALAN BİR YAPILANMA

Şirketin CEO'su Fritz Joussen, şirketteki yeni organizasyon yapılanmasının grupta ve grubun iş segmentindeki dönüşümü takip ettiğini açıkladı. Joussen, ''Bir önceki organizasyon yapımız TUI AG'nin TUI Travel bünyesine katılmasıyla oluşan yapıydı. Şimdi, daha dijital, daha çevik, daha küresel ve gelecekte daha fazla büyümeyi hedefleyen bir yapıya geçiyoruz.'' dedi.

MARKET&AIRLINES ADINDA YENİ BİR ÇATI

Yeni yapılanmaya göre, dünyanın değişik ülkelerinde TUI'nin sahip olduğu tur operatörleri Market&Airlines çatısı altında toplanacak Yönetim Kurulu Üyesi David Burling tarafından yönetilecek. Buna ek olarak, Burling'in sorumluluğu altında olan İngiltere, İrlanda, Kanada ve Rusya'nın yanına, TUI Almanya, Avusturya, İsviçre ve Polonya da eklenecek.

Fritz Joussen'in sorumluluğunda olan Fransa, Belçika ve Hollanda için ise Markets&Airlines yapılanması için ikinci bir raporlama sistemi oluşturulacak.

İŞ BİRLİĞİ VE KOORDİNASYON GÜÇLENECEK

Tüm pazarların hava yollarının tek çatı altında toplanmasının TUI'nin ulusal ayakları arasındaki iş birliğini ve koordinasyonu güçlendireceği ifade ediliyor. TUI, dağıtım, pazarlama ve pazar inovasyonlarında daha fazla sinerji yaratarak, başarılı lokal modellerin küresel stratejiye uyarlamayı hedefliyor.

EBEL'E YENİ SORUMLULUK

Daha önce merkez Avrupa sorumlusu olarak görev yapan Sebastian Ebel, bundan böyle 'Hotels & Resorts, Cruises & Destination Experiences' biriminin sorumluluğunu üstlenecek. Ebel, TUI Blue, RIU, Robinson ve TUI Magic Life'tan sorumlu olmanın yanında, TUI Sensimar, TUI Sensatori ve TUI Family Life'ın yönetimini de üstlenecek. Ebel ayrıca, küresel otel satın alma sorumluluğunu da üstlenecek.

HAVACILIĞIN CEO'SU JARVIS OLACAK

TUI yönetim kurulu üyelerinden Kenton Jarvis, şirketin Havacılık CEO'su olarak görev yapacak ve raporlarını David Burling'e sunacak. Daha önce yatırımcı ilişkileri grup direktörü olarak görev yapan Peter Krüger, bundan böyle stratejiden de sorumlu olacak ve grubun yürütme komitesine katılacak.

HOMANN ŞİRKETTEN AYRILACAK

TUI'de 23 yıldır görev yapan ve son olarak strateji ve havacılıktan sorumlu yürütme kurulu üyesi olan Henrik Homann ise şirketten ayrılacak. Homann'ın, şirketteki yeni organizasyonun tam olarak hayata geçmesinin ardından ayrılacağı ifade edildi.


Bu Haber 24.05.2018 - 15:58:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.