Rusya'da 21 milyar dolarlık 'anti kriz' planına Putin'den onay

Rusya'da 21 milyar dolarlık 'anti kriz' planına Putin'den onay
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, ülkedeki krizin aşılması için oluşturulan ve 21 milyar dolar harcanmasını öngören planı onayladığı açıklandı.



TürkRus.com'un  Kommersant'a dayandırdığı habere göre, Rusya’da hükümet yılbaşında beri üzerinde çalıştığı anti kriz planını dün Başkan Putin’e sunarak onay aldı. Plan, ekonomideki zorlukların aşılması için 1,5 trilyon ruble (yaklaşık 21 milyar dolar) harcanmasını öngörüyor.

Kommersant gazetesi Putin’in desteklediği paket için, “Plan hazır ama şimdi uygulayacak paranın nereden bulunacağı tartışılıyor” değerlendirmesini yaptı.  Bu arada Putin, Medvedev ve bakanların katıldığı toplantıda “kriz” kelimesinin telaffuz edilmediğine de dikkat çekildi.

Putin planı onaylarken, sosyal harcamaların hiçbir şekilde feda edilmemesini şart koştu. Rus lider, 2008-2009 krizini atlatan Rusya ekonomisinin bu zorluğun da üstesinden geleceği umudunu tekrarladı. Putin, “Önceki krizde de dışarıdan kredi almaya gerek duymadık, bu açıdan değişen bir şey yok. Ancak Rusya izole edilemeyecek ve küresel ekonomi sisteminin parçası olarak kalacak” dedi.

Anti kriz önlemlerine kaynak konusu tartışılırken, Başbakan Yardımcısı İgor Şuvalov, paranın önemli bölümünün, zor durumlarda kullanılmak üzere biriktirilen ulusal refah fonundan geleceğini belirtti.

Plana göre, zor durumdaki bankalara, ulusal sanayiye ve tarım sektörüne öncelikli olarak destek verilecek. Bankalar için ayrılan 250 milyar dolarlık desteğin, devlet payı olan bankalar için  sermaye desteği olarak kullanılacağı belirtiliyor.



Bu Haber 22.01.2015 - 10:22:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.