Rus Devlet Başkanı Putin, Türkiye ve Mısır tatili için ne dedi?

Rus Devlet Başkanı Putin, Türkiye ve Mısır tatili için ne dedi?
Üç saat boyunca canlı yayında Rus vatandaşlarının sorularını yanıtlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus vatandaşlarının en önemli iki tatil destinasyonu olan Türkiye ve Mısır hakkında da açıklamalarda bulundu.


Olga Blinkova - St. Petersburg

''Direkt hat'' adlı geleneksel televizyon programında üç saat boyunca televizyon ekranında kalan ve vatandaşlardan gelen çeşitli soruları yanıtlayan Vladimir Putin, Mısır uçuşlarının yeniden başlaması ve Türkiye tatili satışlarının üzerindeki yasağın kaldırılması ile ilgili de konuştu. Putin, bu iki destinasyonun Rus vatandaşları için hala tehlikeli olduğunu söyledi.

''MISIR HALA TEHLİKELİ''

Mısır'ın Rus turistler açısından hala tehlikeli olduğunu ifade eden Vladimir Putin, bu ülkeye gidecek Rus vatandaşlarının güvenliğinin sağlanması konusunda çalışmaların devam ettiğini belirtti. Putin, ''Bu sorunun çözülmesi için Mısır otoriteleri ile birlikte çalışıyoruz.'' dedi.

''VATANDAŞLARIMIZA TÜRKİYE GÜVENLİ DİYEMEYİZ''

Rus turistler için Türkiye'nin de tehlikeli olduğunu kaydeden Putin, ''Ülkenin güneyinde, tank ve zırhlı araçlar gibi büyük ekipmanların ve ağır silahların kullanıldığı bir iç savaş yaşanıyor. Neredeyse her hafta Türkiye'de bir terörist saldırı meydana geliyor ve bu olaylarda Rus tatilcilerin başına bir şey gelmeyeceğinin garantisi yok. Türk yetkililerin ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan turizm sektöründe güvenliğin artırılmasına yönelik çaba sarf edeceğinden emin değilim. Tabi ki deneyeceklerdir. Ama ne yaparlarsa yapsınlar bu büyük bir soru işareti. Tıpkı Mısır'da olduğu gibi, vatandaşlarımıza Türkiye'nin güvenli bir destinasyon olduğunu söyleyemeyiz.'' dedi.



Bu Haber 15.04.2016 - 13:25:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.