Rosati: Öger Tours 49 yıldır Türkiye için çalışıyor

Rosati: Öger Tours 49 yıldır Türkiye için çalışıyor
Öger Tours CEO'su Songül Göktaş Rosati, Türkiye'nin Almanya pazarında 2015 seviyelerine ulaşma doğrultusunda ilerlediğini belirtti. Öger Tours'un 49 yıldır Türkiye için çalıştığını ifde eden Rosati, ''Türkiye Almanya'da çok sevilen bir destinasyon. Geçtiğimiz iki yılda bile en çok tercih edilen 3 destinasyondan biri oldu.'' dedi.


TurizmGüncel

Öger Tours CEO'su Songül Göktaş-Rosati, Türkiye'nin Almanya pazarında eski gücüne dönme yolunda hızla ilerlediğini söyledi. TurizmGüncel'e konuşan Rosati, ''2018 yılına çok güzel erken rezervasyonlarla başladık ve rezervasyonlar aynı şekilde sürüyor. Bu da bize Türkiye'nin Almanya pazarında eski gücüne döndüğünü gösteriyor. Çünkü Türkiye alternatifsiz bir turizm destinasyonu. Almanlar Türkiye'yi çok seviyor. Aradaki gerginlikler de kaybolduğu için Türkiye'ye geri döndüler.'' dedi.



''SON İKİ YILDA DA EN ÇOK TERCİH EDİLEN 3 DESTİNASYONDAN BİRİ OLDU''

Türkiye'nin Almanya'da son iki yılda da en çok tercih edilen ilk 3 destinasyon arasında olduğuna işaret eden Rosati, ''Önümüzü açık görüyorum. En iyi sezonumuz olan 2015'e ulaşma hedefiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz.'' şeklinde konuştu.

''BU YIL TÜRKİYE ALMANYA'DA 4 MİLYONU GEÇER''

Rosati, ''Bu yıl 2015 seviyesine yakalanır mı yoksa 2019'a mı sarkar şeklindeki sorumuza ise, ''Genel olarak Almanya pazarındaki çalışmalar özelde ise Öger Tours'un çalışmaları bu yönde. Şu anda bir sayı söyleyemeyeceğim ama 2018 ziyaretçi sayısının 4 milyonun üzerinde olacağını tahmin ediyorum.'' yanıtını verdi.

''ÖGER TOURS 49 YILDIR TÜRKİYE İÇİN MÜCADELE VERİYOR''

Öger Tours'un 49 yıldır Türkiye için mücadele ettiğini kaydeden Rosati, ''Türkiye'yi bütün güzelliğiyle ortaya koyduk. En büyük kapasitelerimizi ve en büyük portfolyomuzu Türkiye için ortaya koyduk. Ben 2.5 yılıdır bu şirketin CEO'su olarak çalışıyorum. Ben ve tüm çalışma arkadaşlarım Türkiye için mücadele ettik, ediyoruz. Bizler kendimizi birer Türkiye elçisi olarak gördük.'' ifadelerini kullandı.

''YENİ KİTLEYE HİTAPEDECEK ÜRÜNLER GELİŞTİRMEK GEREKİYOR''

Türkiye'nin lüks segmentte en iyi ürünlere sahip olduğunun altını çizen Songül Göktaş-Rosati, ''Ama yeni kitleye hitap edecek ürünler geliştirmek gerekiyor. Mesela Ece Tonbul Club Maryv ile çok güzel bir atakta bulunarak üst segment misafire hitap decek bir tesis yarattı. Bu tip tesislerle çevreye duyarlı, çağdaş, kentli ve kaliteye önem veren yeni kitleleri Türkiye'ye çekeceğimize inanıyorum. Türkiye'deki konaklama sektörünün bundan sonra bu yönde geliştirilmesi gerekiyor.'' dedi.

Rosati, değerlendirmelerinin devamında şunları söyledi:

Türkiye'yi bir destinasyon olarak pazarlayabilmemiz gerekiyor. Oteller de elbette önemli. Yeni konsept ürünlerle bu ürünlerin arayışı içinde olan tatilcileri buluşturmamız gerekiyor. Mesela Thomas Cook'un yeni konsepti Casa Cook, bu tip bir ihtiyacın sonucu olarak doğdu. Şirket bu tip yatırımları Türkiye'ye yapacaktır.

''TÜRKİYE'NİN FİYAT DEĞİL KALİTE ÜZERİNDEN SATILMASI İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ''

Hepimizin çabası Türkiye'nin fiyat üzerinden değil, kalite üzerinden satılması. Bizim de hedefimiz ve çalışmalarımız bu yünde.

''TÜRKİYE'NİN SADECE ANTALYA'DAN İBARET OLMADIĞINI DA GÖSTERMEK İSTEDİK''

TravelGames etkinliğini Türkiye'de ve İzmir'de yaparak hem Ege'yi Almanya ve diğer kaynak pazarlarda tanıtmayı hem de Türkiye'de bir güvenlik sorunu olmadığını, hayatın normal akışında devam ettiğini amaçladık. Türkiye'nin sadece Antalya'dan ibaret olmadığını, Türkiye'nin başka güzel destinasyonlarının da olduğunu göstermek istedik.

SENEYE 50. YILIMIZI KUTLAYACAĞIZ''

Öger Tours önümüzdeki yıl 50. yılını kutlayacak. Şimdiden bunun hazırlıklarını yapıyoruz. Şirket olarak Türkiye destinasyonu için çalışmaya devam edeceğiz.


Bu Haber 01.05.2018 - 19:15:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.