Oteller ve tatilciler yeni bir dolandırıcılık ile karşı karşıya

Oteller ve tatilciler yeni bir dolandırıcılık ile karşı karşıya
Otelciler, hiçbir anlaşması olmamasına rağmen internet üzerinden onlarca oteli satışa sunan enmodaotel.com adlı site ile mücadele etmeye çalışıyor. TÜRSAB, HYG Turizm Seyahat Acentesi'nin belgesinin iptali için harekete geçerken, bazı otelciler de söz konusu acenteye karşı dava açtı.



TurizmGüncel

Açtığı web sitesi üzerinden hiçbir anlaşması veya ilişkisi bulunmayan otelleri satan enmodaotel.com adlı siteye turizmciler büyük tepki gösterdi. Delphin'den Limak'a, Kafaluka'dan Savoy'a ve Merit Royal'e kadar onlarca oteli fiyatları ile satışa sunan söz konusu site ile ilgili olarak bazı otellerin dava açtığı ortaya çıktı.

ÜNLÜ OTELLERİ SERGİLEYİP, BELLİ OTELLERE YÖNLENDİRİYOR

Bodrum Holiday Resort & Spa'nın Genel Müdürü Serdar Sarıl, bölgede bulunan çok sayıda otelin hiçbir anlaşma veya sözleşme olmadan söz konusu site üzerinden satıldığını belirtti. Sarıl, ''Bizim ile hiçbir ilgisi olmayan fiyatlar çıkıyorlar. Müşteri rezervasyon için verilen numarayı aradığında ise, 'bu otelde yer yok, size X otelini önerelim' diyerek müşteriyi belli otellere çekmeye çalışıyorlar. Bu yapılan resmen dolandııcılık.'' dedi.

Limak International Hotels Resorts Koordinatörü Kaan Kavaloğlu ise, durumdan haberdar olduklarını ve enmodaotel.com adlı siteye karşı dava açtıklarını belirtti.

Bodum'dan başka bir otelci ile mesajında şunları söyledi:

''OETLİMİ 74 TL'DEN AFİŞE EDİYORLAR''

''Otelimi satıştan çıkarması için Enmodaotel.com'a avukatım aracılığıyla ihtar gönderdim. Siteyi Turizm İl Müdürlüğü'ne ve TÜRSAB'a da şikayet ettim ama hala otelimi 74 TL'den afişe ediyorlar. Bodrum'da çok sayıda otel yalan yanlış fiyatlarla satılıyor. Yetkilisine ulaştım. Kaba ve küfürbaz biri.''

TÜRSAB HAREKETE GEÇTİ, BELGESİ İPTAL EDİLECEK

TÜRSAB yetkilileri tarafından TurizmGüncel'e yapılan açıklamada, enmodaotel.com'un HYG Turizm Seyahat Acentesi'ne bağlı olduğu belirtildi. TÜRSAB tarafından yapılan denetimlerde söz konusu acentenin adresinde bulunmadığı kaydedilen açıklamada, temmuz ayının başında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yazılan bir yazıyla HYG Turizm Seyahat Acentesi'nin belgesinin iptalinin istendiği kaydedildi.

''SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK''

HYG Turizm Seyahat Acentesi'nin faaliyetleri ile ilgili çok sayıda şikayet aldıklarını kaydeden TÜRSAB yetkilisi, şirket ile ilgili olarak ayrıca savcılığ da suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.















Bu Haber 24.07.2017 - 10:01:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.