Oteller gelirlerinden ödün vererek turizmin büyümesine katkı sağladı

Oteller gelirlerinden ödün vererek turizmin büyümesine katkı sağladı
Dünya Turizm Günü kutlamasına denk gelen Akdeniz Turistik Otelciler Birliği'nin eylül ayı yemekli toplantısı, kamu ve özel sektör temsilcilerini bir araya getirdi. Toplantıda konuşan AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, 2018'in Avrupa Yılı ilan edilmesi gerektiğini ifade etti. Yağcı ayrıca, konaklama sektörünün gelirlerinden taviz vererek turizmin büyümesine katkı sağladığını dile getirdi.


Antalya Valisi Mnür Karaloğlu, Antalya İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, TÜROFED Onursal Başkanı Ahmet Barut, Antalya Tanıtım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Almanya Konsolosu Martin Vetter ve ilçe kaymakamlarının yanı sıra çok sayıda turizmcinin katıldığı yemekte konuşan Erkan Yağcı, Dünya Turizm Günü'nün kutladı. Turizmin özellikle gelişmekte olan ülkelerin kalkınmasında önemli rol oynadığına dikkat çeken Yağcı, ''Turizmi iyi yönetmeliyiz.'' dedi.

''KONAKLAMA SEKTÖRÜ GELİRLEİRNDEN ÖDÜN VEREREK BÜYÜMEYE KATKI SAĞLADI''

Turizm sektörünün koordineli yönetilmesi durumunda faydalarının tüm kesimlere yayıldığına işaret eden Yağcı, ''Bu zor dönemde turizmin her bir bileşeni çalıştı, fedakarlıklarda bulundu. Konaklama sektörünün artan maliyetlere rağmen, gelirlerinden ödün vererek büyümeye katkı sağlaması hayatidir.'' ifadelerini kullandı.



''BALARI ÇITASI 40 MİLYONDUR''

''Önce ayakta kaldık sıra esas konulara geliyo; Başarı çıtası 40 milyondur'' diyen Erkan Yağcı, Türkiye turizminin 2017’de gösterdiği gelişmenin, sayısal temelden öteye geçebilmesinin ve eski trandine kavuşmasının önemli olduğuna vurgu yaptı. Sayısal bazda çıtanın 40 milyon turist olduğunu belirten Yağcı, ''Önce kaybettiğimiz hacmi yakalamalıyız, fiyatları toparlamalıyız ki, birkaç yıldır geri planda bırakmak durumunda olduğumuz yapısal sorunları ele alalım, gelecek için planlarımızı sağlamlaştıralım.'' şeklinde konuştu.

''2018’İN ÖNEMİ BÜYÜK''

Turizmde 2018 yılının bir çok açıdan önemi olduğunu ifade eden Erkan Yağcı şunları söyledi:

''Öncelikle son krizde ciddi turist kaybettiğimiz merkez Avrupa pazarlarını yeniden canlandırmalı, bu yılı adeta “Avrupa Yılı” ilan etmeliyiz. Ancak bunu yaparken, olgunlaşma eğiliminde olan pazarları ve yeni pazarları da içine alan pazar çeşitlendirme çalışmalarına hız vermek zorundayız. Şunu da biliyoruz ki, pazarlara yenilerini eklemek 4-5 yıl gibi bir zaman alır ama olgunlaşmaya yakın olan yeni pazarları ilk hedef olarak önümüze koyabiliriz.''

''DÜNYADAKİ BÜYÜMEDE BİZ DE OLACAĞIZ''

BM Dünya Turizm Örgütü’nün Çin’deki genel kurulunda ortaya konan ve yüzde 6-7 bandındaki büyümede, Türkiye’nin de olacağına işaret eden Yağcı, ''Dünyada son 20-30 yılın rekoru olan bu büyüme beklentisi çok önemli. Çünkü turizm en başta ekonomik ve sosyal gelişme, ülke imajını güçlendirme, iş yaratma ve yoksulluğu azaltma rolleri ile çok hayati önemde. Herkes bunun farkında. Ülkemiz de bu nedenle bu gelişme içinden pay alacaktır. 2018 ve 2019 çok önemli dönem olacak. Hazırlanmalıyız.'' dedi.

KARALOĞLU: EVET, KAYIPLARIMIZ OLDU ANCAK...''

Toplantıda konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu ise Antalya'yı 2016'da yaşanan krizden çıkaran şeylerin kentin turizm ve insan yapısı olduğunu belirtti.Karaloğlu, ''Hiçbir zaman ümitsiz olmamalıyız, olmadık da. İşte bu gerçek bizi tünelden çıkarmıştır. Evet kayıplarımız oldu. Ancak başta Avrupa olmak üzere bazı pazarlarda geri dönüş daha kolay. Yeni pazarlar gerçeğini de unutmamalıyız. Var olanlarla yetinmemeli ama gelişmeleri, pazardaki sonuçları doğru analiz etmeli, doğru okumalıyız.'' dedi.

HACISÜLEYMAN: POLONYA'YA AĞIRLIK VERECEĞİZ

Yemekte söz alan Antalya Tanıtım A.Ş. Yönetim kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman kurumun çalışmalarına ilişkin bir sunum yaptı. Hacısüleyman sunumunda, Antalya P&R çalışmaları için BAKA ile işbirliği yapılarak; Almanya, Hollanda, İsrail, Polonya, İsrail ve  Birleşik Krallık’ta medya tanıtım çalışmaları gerçekleştirildi. Önemli basın ve medya kuruluşları ziyaret edilerek, Türkiye ve turizm potansiyeline ilişkin bilgilendirmeler yapıldı. Ziyaretlerde bu ülkelerden medya mensupları Antalya’ya davet edilerek basın gezileri organizasyonları yapıldı. Pazar yapılarına da değinen Hacısüleyman Polonya’nın dikkat çekici şekilde krizlerden etkilenmeyen bir Avrupa Pazarı olduğunu ve bu pazara yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini” ifade etti.


Bu Haber 28.09.2017 - 09:42:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.