Otel zincirleri arasında multi milyar dolarlık satın almalar konuşuluyor

Otel zincirleri arasında multi milyar dolarlık satın almalar konuşuluyor
Intercontinental Hotel Group'un Fairmont ve Mövenpick gruplarını; Starwood'un ise Accor ile Wyndham'ı satın almaya çalıştığı belirtiliyor.


TurizmGüncel


Dev otel zincirleri arasında multi milyar dolarlık satın alam ve birleşme görüşmeleri yapılıyor.

Dünyanın en büyük otel zincirlerinden IHG'nin Fairmont ve Mövenpick zincirlerini bünyesine katmak için arayış içinde olduğu belirtiliyor. Sunday Times'ın iddiasına göre, Starwood ile yürüttüğü satın alma görüşmelerinden sonuç alamayan IHG, bu iki otel grubuna kilitlendi. IHG ile Starwood arasında süren görüşmelerin sonuca ulaşmamasının en büyük nedeninin ise yasal süreçler olduğu kaydedildi.

IHG'nin, satın almak için uzun süre görüştüğü ancak sonuç alamadığı Starwood'un ise iki otel zincirini bünyesine katmak için çalışma yürüttüğü belirtiliyor. Haberde yer alan bilgilere göre Starwood, Fransa merkezli Accor ile Kanada merkezli Wyndham Worldwide'ı gözüne kestirmiş durumda.

Pazar değeri 8 milyar dolar olan Starwood'un almayı planladığı Accor'un değerinin ise 7 milyar dolar olduğu ifade ediliyor.

Starwood ile birleşme haberlerinin çıkmasının ardından, InterContinental Hotels Group, gelirlerde ve vergi öncesi kar oranlarında artış elde ettiğini rapor etti.

IHG'NİN HİSSELERİ YÜKSELDİ

İngiliz otel şirketi, yarı yıl raporunda Starwood’dan bahsetmemesine rağmen, birleşmeye dair spekülasyonlar devam ediyor. Bu haberlerin ardından, IHG’nin hisseleri ise 1.4 oranında artışla 26.23 pounda ulaştı.

IHG BAŞKANI KONUŞMAYI REDDETTİ

Anlaşmaya dair söylentiler uzun süredir devam ediyor. Starwood Başkanı Bruce Duncan’ın nisan ayında ‘’ her türlü seçeneğin masada’’ olduğunu açıklamıştı.

Ancak, IHG Başkanı Richard Solomons, söylentiler hakkında konuşmayı reddetti. Teleghraph’a konuşan Solomons, ‘’Asla spekülasyonlar üzerinden yorum yapmayız. ‘’ dedi.

IHG'DEN YENİ VARLIK MODELİ

Öte yandan, bünyesinde 10 tane marka bulunduran IHG, yeni bir varlık modeli belirledi. Mayıs ayında InterContinental Paris - Le Grand’ı 330 milyon euroya satan şirket, geçtiğimiz günlerde InterContinental Hong Kong’u da 938 milyon dolara satacağını açıkladı.

Solomons, toplamda 8 milyar dolar brüt gelir getiren bu satışların, olası bir birleşme veya satın almayı etkilemeyeceğini açıkladı. Solomons, ‘’Satışların bir etkisi olacağını düşünmüyorum. Endüstri bu şekilde ilerliyor ve biz sadece oyunun biraz önündeyiz.’’ şeklinde konuştu.

İngiliz grubu, şu anda 100 ülkede 4 bin 900 otele ve 724 bin odaya sahip. Solomons, şirketin yılın geri kalanı için olumlu beklentileri olduğunu belirtti.





Bu Haber 03.08.2015 - 12:48:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.