Dilaver Doğru: Terör ve siyasi gelişmeler otel yatırımcısını endişelendiriyor

Dilaver Doğru: Terör ve siyasi gelişmeler otel yatırımcısını endişelendiriyor
Elite Hotels Genel Koordinatörü Dilaver Doğru, otel yatırımcılarının endişeli olduğunu belirtti. Önlerini görmeleri durumunda hemen yeni projelere başlayacaklarını kaydeden Doğru, Bodrum'da bir resort tesisleri bulunduğunu, daha büyük bir tesis için ise arayış içinde olduklarını ifade etti.


TurizmGüncel

EMITT Fuarı'nda sorularımızı yanıtlayan Elite Hotels Genel Koordinatörü Dilaver Doğru, bu yıl fuara çok daha yoğun katılım olduğunu ancak bunun 'havanda su dövmek' olup olmadığını ilerleyen günlerde görebileceklerini söyledi.

''FİYATLAR HER GEÇEN GÜN DÜŞÜYOR''

Türkiye'nin turizmde yavaş yavaş mevcudu da kaybetmeye başladığını kaydeden Doğru, Türkiye'de çok güzel tesisler olmasına karşın fiyatların her geçen gün düştüğüne dikkat çekti. Tesis sayısının her geçen gün arttığını söyleyen Dilaver Doğru, ''Müşteri potansiyelinin düşmesi bu tesisleri zor günlerin beklediğini gösyeriyor. Özellikle kongre turizminde iddialı durumdayız ama daha iyi olmamız lazım. Klasik turizmin dışına çıkmamız ve turizmi çeşitlendirmemiz gerekiyor.'' şeklinde konuştu.

''6 AY ÖNCE 200 ODALI BİR TESİS AÇTIK''

Elite Hotels olarak 4 otel ve bir rezidansla faaliyet yürüttüklerini ve büyüme hedefi içinde olduklarını ifade eden Dilaver Doğru, ''6 ay önce İstanbul Darıca'da 200 odası ve 20 salonu bulunan bir tesis açtık. Tüm odaları deniz manzaralı, keyifli bir otel oldu. Hem İstanbul'un çok yakınında, hem de dışında. Cazip bir toplantı ve seminer oteli.'' diyerek yeni tesisle ilgili bilgiler paylaştı.

Hedeflerinin kısa vadede iki otel daha açmak olduğunu belirten Doğru, yeni oteller için de yine İstanbul'u düşündüklerini ifade etti.

''YENİ PROJELERE HEMEN BAŞLAYACAĞIZ AMA...''

''İstanbul'da kapasitesi yeterli seviyeye ulaşmadı mı?'' şeklindeki sorumuza ise Doğru, ''Yeni tesislerimiz de yine toplantı kongre odaklı olacak. Öte yandan Bodrum'da bir tane resort tesisimiz var. Belki Bodrum'da daha büyük bir ikinci resort tesis açabiliriz. Ama elbette terör ve siyasi alanlardaki gelişmeler de yatırımcıları endişelendiriyor, kafalarda soru işaretleri oluşturuyor. Önümüzü ve geleceğimizi biraz daha görebilsek, hiç düşünmeden projelere başlayacağız ama şu anda biraz daha temkinli hareket ediyoruz.'' cevabını verdi.





Bu Haber 02.02.2016 - 19:19:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.