Carsten Schaeffer: Sabiha Gökçen'i kullanmak istiyoruz

Carsten Schaeffer: Sabiha Gökçen'i kullanmak istiyoruz
ITB Berlin Turizm Fuarı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Lufthansa Havayolları Güneydoğu Avrupa, Ortadoğu ve Asya'dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Carsten Schaeffer, Lufhansa - THY rekabetine ve Türkiye'deki uçuş ağına dair açıklamalarda bulundu.

 
ITB Berlin Turizm Fuarı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Lufthansa Havayolları Güneydoğu Avrupa, Ortadoğu ve Asya'dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Carsten Schaeffer, Almanlar'ın THY'nin büyümesini istemediği yönündeki iddialarla ilgili şunları söyledi: "Rekabet içinde olan şirketler birbirlerine 'büyüyebilir miyiz' diye sormaz. Bizimle rekabet ortamında olan THY'nin büyümesini neden istemeyelim ki?" 

MERKEL FİKİR SUNAR, BİZ KARAR VERİRİZ

Schaeffer, Türkiye'yi dünyada önemli bir kavşak haline getirecek 3'üncü Havalimanı'yla ilgili ise şunları söyledi: "Almanlar neden İstanbul'da yeni bir havalimanının yapılmasına karşı çıksın, anlamıyorum. Daha önce Angela Merkel ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında havalimanıyla ilgili görüşmeler olmuştu. Alman hükümetinin Lufthansa'da hissesi yok. Evet Sayın Merkel fikir sunabilir ama kararı biz veririz." 

SABİA GÖKÇEN İÇİN GÖRÜŞMELER YAPIYORUZ 

Carsten Schaeffer, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan ek uçuşlar yapmak için görüşmelerin sürdüğü bilgisini verdi. Schaeffer, İstanbul'daki iş merkezlerinin Avrupa Yakası'nda bulunduğunu ancak Anadolu Yakası'ndaki yolculara ulaşmak için bu havalimanını kullanmak istediklerini belirtti. Scheffer, "Atatürk Havalimanı şehir içinde olduğu için büyüyemiyor. İstanbul'a sefer sayısını artırmak için Sabiha Gökçen Havalimanı yetkilileriyle görüşmelerimiz devam ediyor. Bu bölge bizim için önemli. Havalimanına gerekli metro ağı gibi ulaşım kolaylıkları sağlandığında buradan uçuş yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu. (MİLLİYET)


Bu Haber 08.03.2014 - 09:49:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.