Bağlıkaya: Rusya heyetinde 80 üyeli TYD varken, 8 bin üyeli TÜRSAB yoktu

Bağlıkaya: Rusya heyetinde 80 üyeli TYD varken, 8 bin üyeli TÜRSAB yoktu
TÜRSAB Yeniden Platformu başkanı ve DETUR CEO'su Firuz Bağlıkaya, yaptığı bir açıklama ile TÜRSAB ve Başkan Ulusoy'a sert eleştiriler getirdi.


Bağlıkaya tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu noktaların altı çizildi:

''09.Ağustos Salı günü Türkiye turizm endüstrisi için çok önemli bir olay yaşandı; Rusya ile uzun süredir devam eden sıkıntılı durumun telafisi için taraflar St. Petersburg’da biraraya geldi. Liderler ve konuşulan konularla ilgili yetkili ve etkili kişiler Cumhurbaşkanımızın heyetinde yer aldı. Rusya ile ilişkiler denince ilk akla gelen üç konu var; Enerji , Turizm, Tarım. Enerji ve tarım bizim konumuz değil. Turizm ile ilgili ekipte Turizm Bakanımız Sayın Nabi Avcı ve TYD başkanı Murat Ersoy yer aldı. 80 üyeli Turizm Yatırımcıları Derneği başkanı orada, 8.000 üyeli Türkiye Seyahat Acentaları Birliği başkanı İstanbul’da bir değerlendirme toplantısında. Fikirlerinden değil, isimlerinden faydalanmaya çalıştığı maaşlı ekibini genişletme ile uğraşıyor.

20 yıllık müzmin başkan, acentelerimizin % 45’inin bizi temsil etsin diye başkanlığa en uygun bulduğu kişi ekibe yine girememiş. Demek ki içinde bulunduğumuz dönem için bu düzeyde temsil edilmeyi hak ediyor bu sektör.

Gerçek turizmciler bu işe el koyana kadar da bu basiretsizlik, bu etkisizlik, bu kaale alınmama, bu adam yerine koyulmama devam edecek. Türkiye’nin 30 bin nufüslu ilçelerine BYK seçimi için gidip oralarda kasaba siyaseti yapan başkana bakın. Konu turizm olunca listede yok. Onun turizmle alakalı birisi olmadığını, turizm ile ilgili söyleyeceği birşeyinin olmadığını belli seviyenin üstündeki kamu görevlileri de biliyor ve ona göre davranıyor. Siz bakmayın onun altına araba verdiği kişilerden gördüğü itibara, sektörü temsil konusunda sıfır hükmündedir. Tatile gönderdiği bilinen basın mensupları, hışmından korkan acentelerden başka itibarının olduğu bir yer yoktur.

Sonra da diyor ki; Rusya’ya çıkartma yapıyoruz - Çin’e çıkartma yapıyoruz - Biz şimdiden 2019’u pazarlamaya başladık - Biz kriz profesörü olduk - Rusya’dan turist gelse ne olur gelmese ne olur açığı Çinli turist ile kapatırız - 4 milyon Rus turist yerine 800 bin gemi turisti gelse daha iyi - kriz yok ne krizi - Yenikapıya liman şart - Yenikapıya liman yapılırsa sorunlar çözülür, - Bizim teşviğe falan ihtiyacımız yok.''




Bu Haber 11.08.2016 - 11:35:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Antalyalı 12.08.2016 - 01:25

    birisi yazmış Başaran Hükümet"e yakın diye hiç alakası yok iyi geçinmeye çalışıyor o kadar üstüne üstelik üstü ÇİZİLMİŞ kalemi kırık durumda Türsab da heran her şey olabilir halk herşeyi unutur turins&ışık sigorta &bank asya ortaklığını Devlet unutmaz

  • Ahmet Yunus 12.08.2016 - 11:05

    Firuz Balıkaya da hep Ersoy agzından konuşan ve kendi olmadığı kesindir! ADAM TAKMIŞ ULUSOY a anlaşılan çok kıymetli yere oturtup tekrardann, kendilerine yontacaklar. Yani burda gelen gideni aratır arkadaşlar.

  • Ömür YURDAGÜL 11.08.2016 - 07:19

    Başaran Ulusoy her seçim öncesinde son kez başkanlığa adayım deyip,tüm acentacılar ile maytap geçmektedir, Hükümete yakınlığı dolayısla yaşanan sorunları hafife almaya devam etmektedir. Menfaatleri sona ermedikçe koltuğunu bırakmaz, acentların sorunları da hiçbir zaman dillendirilmez.

  • Hakli 11.08.2016 - 04:25

    Firuz bey soylediklerinde hakli. Eger Basaran bey Moskova gelmis olsa idi Charter izni havada kalmazdi. Basaran bey sikintilari histemiyor anlasilan ki heyette bulunmak zorunda oldugunu da hissetmemis. Butun Akdeniz Ege charter izni haberi beklerken Basaran bey Almanya ya Tursab subesi acmak ile mesgul, Basaran bey belki izinler ciktiktan sonra diger Moskova`ya.

  • Nurten ROLLIER KESKIN Wisdom & Bluedays Travel ( Mediturk Turizm Ticar 11.08.2016 - 03:22

    Gercekler gozumuzu oyarken ,idrakli olmak ve soylemek varken ,yalan ve yanlislarin arkasina saklanan Tursab baskan ve ekibinin ellebetteki gitmesi artik caiz olmusdur.Neden mi ? Eger ulkemizde guclu,basiretli ,idarakli ve caliskan bir cumhurbaskani ve ekibi olmasaydi ,aylardir yasadigimiz ve yillardan beride duzeni kurulan tuzaklarin cokdan icinde kaybolmusduk.Eger ayni ornegi Tursab a getirirsek sonuc tam bir rezalettir .Zira gucsuz,basiretsiz,idraksiz ve tembel bir baskan ve ekibi meslegimizin sonunu imzaladilar.Onlari secenlerde odullerini cokdan aldilar...Ama faturayi da biz hep birlikde odeyecegiz ...Bana yanlizca bir daha yasanmamasi dileklerimi sunmak kaliyor.

  • murat Kılıç 11.08.2016 - 02:03

    Başara gider koltuk kavgası biter , ulusoy ve avaneleri türkiye turizminin önünü tıkayan en önemli müsibettir

  • Turan 11.08.2016 - 12:03

    Hala koltk kavgasindasiniz!!!ne zaman agiz dalasi biter ve millet calisir?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.