ATOR: Rusya'da yeni tur operatörü iflasları bekliyoruz ancak...

ATOR: Rusya'da yeni tur operatörü iflasları bekliyoruz ancak...
Rusya'da başlayan tur operatörü iflaslarının özellikle St Petersburg merkezli olarak devam edeceği belirtiliyor. ATOR temsilcisinin yaptığı açıklamaya göre, yüksek hacimli tur operatörü iflası ise beklenmiyor.


TurizmGüncel

Rus Tur Operatörleri Birliği İcra Müdürü Maya Lomidze, ülkede faaliyet gösteren tur operatörlerini yakın gelecekte başa çıkılması zor büyük sorunların beklediğini açıkladı. Büyük hacimli tur operatörü iflası beklemediklerini belirten Lomidze, yaşanan iflaslar nedeniyle ağustos ayında paket tur satışlarının yüzde 25 oranında gerilediğini ifade etti.

Rusya'daki acentelerin zor durumda olduğunu ve son süreçte yüksek profilli tur operatörlerinin iflas ettiğini kaydeden Maya Lomidze, “Bu, limit değil. Daha fazla tur opetarönün operasyonlarına son vereceğini düşünüyoruz” dedi.

Neva Travel'ın iflasının sektörde domino etkisi yarattığını belirten Lomidze, önümüzdeki dönemde St. Petersburg merkezli başka tur operatörlerinin de operasyonlarını dudurabileceği bilgisini verdi. Lomidze, “Ancak Moskova için aynı şeyi söyleyemeyiz. Çünkü Moskova merkezli çalışan çok sayıda uluslar arası tur operatörü var. Bu operatörlerin acenteleri tüm ülkeye de yayılmış durumda” dedi.

Geçtiğimiz cuma günü, Rusya'da faaliyet gösteren Atlas Travel ve Milana Tour'un da iflas ettiği açıklanmıştı.


Bu Haber 26.08.2014 - 16:08:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • turizmdebuaksam 28.08.2014 - 08:42

    Rusyada Operatör enflasyonu olduğu ortada ve bu dalgalanma asıl önümüzdeki yılın kara habercisi...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.