ABD, Reina katliamından önce vatandaşlarını uyarmış

ABD, Reina katliamından önce vatandaşlarını uyarmış
Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD), 22 Aralık tarihinde yaptığı açıklamayla Türkiye'deki vatandaşlarını yılbaşı kutlamalarını katılmamaları yönünde uyardığı ortaya çıktı. Yılbaşından günler önce vatandaşlarını uyaran ABD, Ortaköy'deki terör saldırısı sonrasında bir açıklama yaparak Türkiye'deki vatandaşlarını yine uyardı.


ABD'nin, yılbaşı öncesinde bir açıklama yaparak Türkiye'deki vatandaşlarını uyardığı ortaya çıktı. Amerikan Büyükelçiliği tarafından yayımlanan güvenlik uyarısında, "aşırılıkçı grupların Türkiye çapında ABD vatandaşlarının yaşadığı veya ziyaret ettiği yerlerde saldırı düzenleme konusundaki saldırgan çabalarının sürdüğü" belirtilmiş, "2016'nın sonuna yaklaşırken, Amerikan vatandaşları Noel tatili ve yeni yıl kutlamaları için kalabalık yerlere giderken bu durumu göz önünde bulundurmalı" ifadeleri yer almıştı. 
 
Açıklamada, "Kalabalıkların arasına girmekten, özellikle de Batılıların, turistlerin ve yabancıların sık gittiği bilinen restoran, ticari merkezler, ibadethane, ulaşım merkezleri ve diğer yerlerden mümkün olduğunca kaçının" ifadesi kullanılmıştı. 

Saldırıya uğrayan Reina’nın sahibi Mehmet Koçarslan ise gazetecilere yaptığı açıklamada, "Amerikan istihbaratı bunun bilgisini vermişti. 1 hafta 10 gün süreyle buralarda deniz dahil güvenlik önlemleri alındı. Sonra ne oldu? Göz göre göre bu saldırı meydana geldi" demişti. 

ABD YİNE UYARDI

İstanbul Ortaköy'de gerçekleştirilen ve 35 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı sonrasında da bir açıklama yayınlayan ABD Dışişleri Bakanlığı, "İstanbul Ortaköy’deki gece kulübünde ateş açıldığı yönünde haberler alınmaktadır. Çok sayıda kişinin öldüğü duyumu alınmıştır" satırlarına yer verdikten sonra vatandaşlarını saldırının olduğu bölgeden uzak durmaları konusunda uyardı.
 
Hürriyet'in haberine göre, açıklamada Amerika’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nun “aşırıcı grupların Amerikan vatandaşları ya da yabancıların yaşadığı ya da sıkça uğradığı yerlerde şiddetli saldırılarını sürdürdüğü” uyarısına da yer verilirken, Amerikan vatandaşlarına özellikle Batılılar’ın, turistlerin ve yabancıların ziyaret ettiği kalabalık yer ve mekanlardan uzak durmaları tavsiye edildi. Bu mekanların yalnızca restoranlarla sınırlı olmadığı, ticaret merkezleri, ibadet yerleri ve ulaştırma noktaları da olduğu kaydediliyor.



 
GÜNCELLEME 18.30: 

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ: BİLGİ SAHİBİ DEĞİLDİK
 
ABD Büyükelçiliği, İstanbul Ortaköy’deki eğlence kulübü Reina’da yılbaşı kutlamaları sırasında düzenlenen saldırıya ilişkin tehditlerle ilgili bilgi sahibi olmadığını açıkladı. Konuyla ilgili ABD Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, 22 Aralık’ta ABD’nin vatandaşlarını yortu günlerine yönelik genel bir tehdit uyarısı yayınladığı hatırlatıldı.
 


Bu Haber 01.01.2017 - 09:24:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.