58 milyon euroya 5 yıldızlı otel açtı, tek yetkili olarak Jolly Tur'u seçti

58 milyon euroya 5 yıldızlı otel açtı, tek yetkili olarak Jolly Tur'u seçti
Sunis Grubu'nun İzmir Özdere'deki 5 yıldızlı yeni oteli Sunis Efes Royal Palace & Spa hizmete açıldı. Açılışta basınla bir araya gelen şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ünal ve otelin iç pazardaki tek yetkili acentesi Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, hedeflerini açıkladı.

58 milyon euroya 5 yıldızlı otel açtı, tek yetkili olarak Jolly Tur'u seçti
58 milyon euroya 5 yıldızlı otel açtı, tek yetkili olarak Jolly Tur'u seçti

Savaş Daş - TurizmGüncel - Özdere

Toplantının açılış konuşmasını yapan Mete Vardar, Sunis Grubu'nun açtığı yeni tesisin sadece İzmir Özdere için değil, aynı zamanda Ege turizmi için de büyük bir kazanç olduğunu belirtti. Vardar, “Sunis Grubu'nun Antalya'da da otelleri var. Yeni otel, bu kaliteyi Ege'ye getirerek bölgenin gözbebeği olacaktır” dedi.



FİYAT - KALİTE VURGUSU

Jolly Tur olarak kontrat yaparken, otel memnuniyeti yüksek olan tesisleri tercih ettiklerini ifade eden Mete vardar, otellerde fiyat ve kalite dengesine dikkat çekti. Vardar, iyi geçen bir sezonun hemen ardından otellerin fiyatlarına ciddi zamlar yaptığını ve müşterinin de “geçen yıl 100 ödediğim otele bu yıl 170 ödüyorum. Geçen yıldan farklı ya da fazla ne vereceksiniz” diye sorduğunu ifade etti.

YENİ DESTİNASYON AÇAN OTEL VE TUR OPERATÖRLERİ DESTEKLENMELİ

Yeni destinasyonlara yatırım yapan grupların ve bu destinasyonlara operasyon başlatan tur operatörkerinin devlet tarafından desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Mete vardar, bir yandan da yeni pazarların yaratılarak büyütülmesi gerektiğini ifade etti.

470 ODALI

Sunis Hotels’in Özdere’de konumlandırdığı lüks tesis, 58 milyon euroluk (175 milyon TL) bütçeyle turizm sektörüne kazandırıldı. Ege Bölgesi’nin en lüks 5 yıldızlı oteli olarak bölgeye kazandırılan yatırım toplam 45 bin metrekarelik alan üzerine kuruldu. Otelde peyzaja ve doğaya 22 bin metrekarelik alan ayrılan tesisin, standart odalar, deluxe süit odalar, aile odaları, kral dairesi ve engelli odalarına yer verilen tesiste toplamda 470 oda hizmet veriyor. Otelde ayrıca, 8 bin metrekarelik SPA, 3 bin metrekarelik havuz, 13 bar, İtalyan, Meksika, Çin, Osmanlı ve balık mutfaklarından oluşan altı a la carte restoran ve üç tane de toplantı salonu yer alıyor.



NAMIK ÜNAL: JOLLY TUR İLE EVLİLİK YAPTIK

Toplantıda konuşan Sunis Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ünal ise, Özdere'de açtıkları yeni tesisle birlikte grubun bünyesindeki otel sayısının 5'e yükseldiğini hatırlattı. Hayata geçirdikleri tesiste Jolly Tur ile bir evlilik yaptıklarını söyleyen Ünal, "Jolly Tur ile uzun süreli bir partnerlik anlaşması yaptık. Turizmci olarak bugüne kadar sözümüzün arkasında durduk, bundan sonra da duracağız" dedi.

"EGE'NİN EN İYİ TESİSİ OLDU"

Bürokrasiden ve taşeron şirketten kaynaklı nedenlerle otelin açılışının bir süre geciktiğini ve kimi aksilikler yaşandığını söyleyen Namık Ünal, 1 Temmuz'da müşteri ağırlamaya başlayacak olan otelin, Ege'nin en iyi tesisi olacağını söyledi.

Sunis Efes Beach Resort'un 58 milyon euro yatırım maliyeti olduğunu açıklayan Namık Ünal, tesise dair hedefleri konusunda ise şu bilgileri paylaştı:

"SOĞUK ŞEFİ OTEL AÇILMADAN İŞİ BIRAKTI"

"Bizde yiyecek ve içecekte maliyet sınırı olmaz. Her şey dahil satıyorsanız, her şeyi vereceksiniz. Bana 'a la cart'ı ücretli yapalım' teklifinde bulundular, kabul etmedim. Otelde sadece spa, masaj, kuaför gibi özel hizmetler ücretlidir. Onun dışındaki her şey ücretsizdir. Otelimizin soğuk şefi, açılmaya günler kala işi bırakıp gitti. Gitmesine gerekçe olarak ise bu sisteme alışık olmaması ve bu kadar büfe çıkaramayacak oluşunu gösterdi."



Peki özellikle Antalyalı ve İstanbullu otelcilerin giderek daha fazla karşı çıktığı sürekli artan yatak arzı için Namık Ünal ne diyor?

TÜRKİYE'NİN HALA YENİ YATAĞA İHTİYACI VAR

"Herkes Türkiye'de yatak sayısının fazla olduğunu söylüyor. Bana sorarsanız yetersiz. Rusça konuşan  300 milyon nüfuslu bölgeden 4 milyon turist alıyoruz. Aldığımız turistin nüfusa oranı yüzde 1.3. Bu oran yüzde 2'ye çıksa gelenleri ağırlayacak odamız yok. Ya da 80 milyon nüfuslu Almanya'dan 5 milyon ziyaretçi alıyoruz ki bunun bir kısmı yıl içinde tekrar gelenler. Almanya'nın sadece yüzde 5'i Türkiye'ye geliyor. Bu oran yüzde 6'ya çıksa yine yatıracak yerimiz yok."

12 AY AÇIK KALACAK

Sezonun son derece kısa olduğu Ege'de, böyle bir tesis nasıl yıl boyu açık kalacağı konusunda ise şu bilgileri paylaştı:

Burası, 8-9 ilin göbeğinde. Özdere'yi bu bölgenin eğlence merkezi haline getirebiliriz. Burada kışın her haftasonu çok iyi sanatçılarla çok iyi konserler düzenlemek istiyoruz. Buraya kışın İstanbul'dan da misafir getirmeyi planlıyoruz. Otelimizin 8 bin metrekare spa salonu, 4 VIP masaj salonu ve 7 tane de saunası var. Bu yüzden spa paketleri hazırlayacağız. Örneğin insanlar hafta sonu buraya gelip cilt bakımı, masaj gibi spa hizmetlerini alıp dönecekler.



KAYNI:  YÜZDE 100 MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ HEDEFLİYORUZ

Sunis Hotels'in Avrupa'da kendini ispat etmiş bir otel gurubu olduğunu söyleyen Sunis Hotels Satış Koordinatörü Mehmet Kaynı, yüzde 100 müşteri memnuniyeti hedefiyle işe başladıklarını ifade etti. Kaynı, konuşmasında şunları söyledi:

ÜÇ ÜLKEDEN İZMİR'E UÇUŞLAR BAŞLIYOR

"Bu oteli yaparken taahhütlerimiz vardı. Kendi gücümüzü ve tur operatörleri ile olan ilişkilerimizi kullanarak Slovakya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti'nden İzmir'e uçak indirmeye başladık. Bunlar Adnan Menderes'e uçak indirmeyen ülkelerdi. Antalya'daki otellerimizde ciddi olarak çalışıyoruz bu firmalarla. Bu otelle birlikte Ege turizmine ciddi bir katma değer sağladığımızı düşünüyorum. "

"TEMMUZ DOLULUĞU YÜZDE 80"

"Şu anda otelde kapasite oranını yüzde 30 iç pazar, yüzde 70 dış pazar olarak belirledik. Aslında iç pazarı biraz daha yüksek tutabilirdik ancak işlerin nasıl yürüyeceğini görebilmek için biraz frene bastık. Önümüzdeki dönemde iç pazar oranını yüzde 40'a çıkarmayı hedefliyoruz. 1 Temmuz'dan itibaren misafir kabul edecek olan otelimizin bu tarihteki doluluk oranı yüzde 80."

"BU OTELİ ANTALYA'DA YAPSAK DİKKAT ÇEKMEZDİ"

"Bu oteli Antalya'da yapsaydık bizi mutlu etmeyecekti. Çünkü bu oteli Antalya'ya yapsak kimse farkına bile varmayacaktı. Ancak bu tesis burada öne çıkacak. Diğer taraftan bölgedeki konaklama tesislerinin kalitesini de yükseltecek. Şimdiden yenileme yapan oteller var. İleride yeme-içme konusunda da aynı şeyler yaşanacak."

"Özdere'de on iki ay turizm yapmak istiyoruz. Bunun için çok farklı çalışmalarımız olacak. 1400 kişilik bir kongre merkezimiz var. Hem buraya kongre alacak hem de Kuşadası Kongre Merkezi'ne kongre ve konaklama desteği vereceğiz."



"FİGEN ERKAN: EGE'NİN KALİTELİ TATİL SEÇENEĞİNE İHTİYACI VAR"

Ege'de kaliteli tatil seçeneğinin oluşması gerektiğini kaydeden Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan ise, şu noktaların altını çizdi:

"Yıllardır turizm sektöründe özellikle Akdeniz'de büyük başarılar elde etmiş ve sağlam adımlarla bu noktaya gelmiştir Sunis Grubu. İç pazarda çok bilinmese de Avrupa'da oldukça iyi performans gösteren bir otel grubu. Müşteri memnuniyeti oranı yüksek, müşteri ve kalite odaklı bir şirket."

"ÖZDERE'YE UZUN ZAMANDIR YATIRIM YAPIYORUZ"

"Ege'nin bu kalitedeki yatırımlara ihtiyacı vardı. Sadece Özdere'de değil, tüm Ege'de kaliteli tatil seçeneğinin oluşması gerekiyor. Türk tatilcinin ilk tercihi Ege'dir ancak tercih daha çok Kuşadası, Bodrum, Çeşme gibi destinasyonlar olur. Biz Jolly Tur olarak Özdere bölgesine çok uzun zamandır yatırım yapıyoruz. 6-7 senedir yaptığımız çalışmalarla Özdere operasyonun toplam içindeki hacmi yüzde 2'lik bir paya ulaştı. Sunis'in yaptığı ve yapacağı yeni yatırımlarla bu pay daha da artacak."

"ÖZDERE DAHA BİLİNİR BİR HALE GELECEK"

"Yeni yatırımlarla birlikte Özdere bundan sonra daha fazla bilinir, daha fazla anılır ve daha fazla tercih edilir bir destinasyon haline gelecek. Başta çocuklu aileler olmak üzere, her tür tatilcinin ilk tercihi olacak diye düşünüyoruz. Güzel bir sezon başladı. Aynı hacmi burada da oluşturacağımızı düşünüyoruz. Yapılan rezervasyonlar da bunun bir göstergesi."




Bu Haber 21.06.2015 - 09:25:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Murat Atsever 22.06.2015 - 05:44

    Öncelikle Sunis grubunu bu değerli tesisi Ege bölgesine kazandırdıkları için kutluyorum. Kenilerinin PR çözümlerini yapan birimler ise basın toplantısına hangi masa ve dekorasyon ile çıkacaklarını bilmemeleri ise hoş bir görüntü vermemiş.

  • Uğur Ak 22.06.2015 - 12:39

    SOĞUK ŞEFİ OTEL AÇILMADAN İŞİ BIRAKTI kısmı otelin, Ben bu işte bu kadar amatörüm. Bu kadar insanların uzmanlaşabilmesinden uzağım açıklaması gibi olmuş.Tek yetkinlikler bir yana da ...sadece yeni yapılan otel ve aynı maden işçileri gibi aldığınız işçilerin acısı yetenekli gençlerin kaliteli sektörlere() kaçmasına sebep oluyor. İyi de yapılıyor aslında..evlilik,yüzde yüz müşteri memnuniyeti, harika otelcilik ve biz hizmet için varız söylemleri :) Antalyayı basitleştirmekten başka bir işe yaramadı.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.