Türkiye vejetaryen turizminde en popüler beş destinasyon arasında

 Türkiye vejetaryen turizminde en popüler beş destinasyon arasında
Skyscanner dünyada vejetaryen turistlerin en çok tercih ettiği beş destinasyonu açıkladı. Türkiye’de bu beş destinasyon arasında gösterildi.


TurizmGuncel


Vejetaryenlik dünyada popülerliğini giderek yükselten bir akım. Yıllardır yükselmeye devam eden bu trend turistlerin tatillerini yapacakları destinasyonları seçmelerinde de önemli bir etken olarak kendini gösteriyor. Özellikle batı toplumlarında nüfusun yüzde 3’ünün vejetaryen olduğu düşünülüyor.

YAPRAK SARMASI VE BAKLAVA ÇOK SEVİLİYOR



1 Ekim Dünya Vejetaryenler Günü dolayısıyla uçak bileti arama motoru Skyscanner da kullanıcıları arasında bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırmada Türkiye’nin dünyada vejetaryen turizminde en popüler beş destinasyon arasında yer aldı.

Skyscanner’ın raporunda Türkiye’den “Türk yemekleri genellikle son derece lezzetli birçok küçük tabakta bulunan mezelerle sunuluyor. Birçok sos, sebze ve ekmek vejetaryenler için ideal. Osmanlı İmparatorluğu’nun geleneksel yemekleri, Orta Doğu - Balkanlar ve Asya etkisiyle oluşmuş füzyon yemekler oldukça lezzetli. Yaprak dolması ve baklava ise vejetaryen turistler arasında inanılmaz popüler. Unutmayın Türk lokumu dahi vejetaryenlere uygun” cümleleriyle bahsedildi.

Raporda Türkiye ile beraber ilk beşe giren diğer destinasyonlar ise Hindistan, Belçika, Tayvan ve Birmingham (İngiltere) oldu.




Bu Haber 06.10.2010 - 10:50:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.