Orhan Sancar

Mısır'daki gelişmeler Antalya'ya yaradı

Mısır'da askerlerin ülkeyi yönetmesi ile başlayan süreçte en fazla etkilenen turizm potansiyeli oldu.

Rus pazarında bu ülkeye yönelik yüksek sezon öncesi erken rezervasyon satışları durma noktasına geldi. Eylül-Ekim ve Kasım ayınının ilk iki haftasına denk gelen 2,5 aylık yüksek sezon potansiyelinin Antalya'ya kayması bekleniyor.

Son günlerde bu dönem ile ilgili satışlarda bu durumun sinyallerini alıyoruz ve Antalya sezonunu uzatmaya çalışıp Gezi parkı vb olaylar nedeniyle meydana gelen kayıpları telafi edeceğiz.

Bilindiği üzere Türkiye'nin Rus pazarında ki en büyük rakibi Mısır ve özellikle sezon başlangıçları Nisan-Mayıs ve sezon sonunda Eylül-Ekim aylarında bu ülke ile potansiyeli kaptırmamak için ciddi çekişmeler yaşıyoruz.

Aslında bu istenmeyen durumu kış döneminde de lehimize çevirebilir ve yıllardır başaramadığımız Rus pazarı Antalya'ya yönlendirilmesini sağlayabiliriz.

BDT'ten azda olsa spor, incentive ve golfçüleri kış sezonunda ağırlıyoruz zaten ama neden deniz-güneş-kum tatilcilerini getirmeyelim.

Paket turlara kültürel gezileri de ekleyerek, kıyı bölgelerini daha cazip hale getirebiliriz.

Pamukkale,Demre(Noel Baba,Perge-Side-Aspendos örenyerlerini ve cazibe merkezlerini ön plana çıkartacak imaj çalışmaları ile kış turizmi kesinlikle canlanır.




Bu Makale 16.03.2014 - 13:16:09 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
  • Selin seyhan 01.09.2013 - 01:02

    Orhan bey merhabalar, Görüşlerinize katılıyor ve kış turizmini canlandırmak adına kapadokyayı öneriyorum.Elbirliğiyle turizmi canlandıracağız Başarılarınızın devamını diliyorum.. Selin

  • turizmdebuaksam 10.07.2013 - 08:53

    Kaostan nemalaktan kaos çıkar, artık bu hayalleri bir kenara bırakalım lütfen. Mısır potansiyel olarak Türkiye ile aynı kategoride, önemli olan İspanya ve Yunanistan müşterilerini Türkiyeye nasıl çekebileceğimizi düşünmememiz lazım. Bu müşteri portföyünü Türkiyeye çektiğimiz zaman asıl o zaman Mısır, Tunus, Fas, Tayland müşteri portföyü otomatikman ülkemize gelecek. Yıllardır aynı tarz ve aynı mantalite.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.