Yunanistan Antalya ve Bodrum'da yeni vize merkezleri açacak

Yunanistan Antalya ve Bodrum'da yeni vize merkezleri açacak
Kruvaziyer turizminin en önemli markaları Çırağan Sarayı'nda Tura Turizm'in öncülüğünde düzenlenen Seatrade 2'inci Kış Kruvaziyer Forumu'nda bir araya geldi. Forumun ilk gününde Seatrade Başkanı Chris Hayman Türkiye'yi eşsiz bir kruvaziyer turizmi kesişim noktası olarak nitelendirdi. Yunanistan Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı George Nikitiades ise Yunanistan'ın kriz gölgesindeki turizm stratejilerini anlattı.


 Royal Caribbean Cruises, Carnival, Princess Cruises, Holland America Line, Norwegian Cruise Line, SeaDream Yacht Club, Disney Cruise Line, MSC Cruises, Azamara Club Cruises, Fred.Olsen Cruise Lines, Silversea Cruises, TUI Cruises GmbH gibi markaların temsilcilerinin katıldığı forumda Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan da hazır bulundu. 

Forumda konuşan Seatrade Başkanı Chris Hayman "Türkiye Avrupa ve Asya arasında kruvaziyer turizmi için bir kesişim noktası, heyecan verici bir ülke. Kışın kurvaziyer turlarında Akdeniz limanları yıl boyu gemileri çeker. Güneşi sevmeyen gruplar daha ılıman koşullar arıyorlar. Kış kruvaziyer turizminde kazan kazan ilişkisi var. Hem gemiler hem destinasyonlar hem de tüketiciler kazanıyor" sözlerini söyleyerek kış kruvaziyer turizminin farklılığı hakkında katılımcılara bilgi verdi. 



Yunanistan Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı George Nikitiades ise yaptığı konuşmada Bodrum ve Antalya'da yeni vize merkezleri açmayı planladıklarını söyledi. Nikitiades, "Türkiye ile birlikte kurivaziyer turizmi için ortak çalışmalar yapmayı istiyoruz. Kabotaj sınırlamaları ve diğer mevzuatlarla ilgili değişiklikler yaparak kruvaziyer turzmini ülkemizde geliştirmeyi hedefliyoruz. Yakın zamanda Antalya ve Bodrum'da yeni vize merkezleri açacağız. Bu merkezlerde kruvaziyer turizmi şirketleri yer alacaklar. Limanlarımızı özelleştirmeyi planlıyoruz. Ülke olarak 2021 yılına dek geçerli olacak bir turizm stratejisi kuracağız. Bu on maddelik ve tamamen turizmi geliştirmeye odaklanan bir strateji olacak. Kruvaziyeri tüm yıla yaymak ve Türkiye ile işbirliği içinde olmak hedeflerimiz arasında" şeklinde konuştu.

Forumda konuşan Tura Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Erkunt öner ise kruvaizyer turizminin Akdeniz'de yüzde 21, Türkiye'de ise yüzde 30 oranında büydüğünü söyledi. Türkiye'de kış aylarındaki kruvaizyer yolcusu sayısının ise yüzde 50 oranında arttığını belirten Öner segment için Rusya, Doğu Akdeniz ve Ukrayna'nın önemli pazarlar olduğunu ifade etti.


Bu Haber 06.12.2011 - 16:07:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.