'Yunan otelciler 2013 kontratlarını 2012 fiyatlarıyla yapıyorlar'

'Yunan otelciler 2013 kontratlarını 2012 fiyatlarıyla yapıyorlar'
Bünyesinde 20 tane olan kıyı oteli bulunduran Yunanistan'ın önemli otel gruplarından Grecotel S.A.'nın Genel Koordinatörü George Karatzias Yunanistan turizminde gelinen nokta, ülkede süregiden ekonomik kriz ve Yunan otelcilerin 2013 beklentileri hakkındaki görüşlerini TurizmGüncel'e anlattı.


Savaş Daş - TurizmGüncel

İşte Yunan otel zinciri Grecotel S.A.'nın Genel Koordinatörü George Karatzias'in TurizmGüncel'e özel açıklamaları...

CAZİP TEKLİFLER SUNMASAYDIK BU YIL DÜŞÜŞLER YÜZDE 45 OLACAKTI


"2012 yılına çok kötü başladık. Yunanistan taleplerinde neredeyse yüzde 45’lere varan düşüşler yaşanmıştı. Biz Yunanistanlı otelciler de var olan düşüşün önüne geçmek için müşteriye cazip teklifler sunduk. Ancak bu sezonun tamamı için değil, sadece belli bir döneme dair talebi artırmak amacıyla atılmış bir adımdı. Seçimlere kadar devam eden süreçte hayata geçirdiğimiz bu taktik gerçekten işe yaradı. Seçimlerle birlikte ülkedeki siyasi atmosferin yeniden istikrar kazanması sonucunda ziyaretçi trafiği de normale döndü."

2012 FİYATLARIYLA 2013 KONTRATLARINI YAPTIK

"Neticede Yunanistan’a gelen ziyaretçi sayısı geçen yıla göre yüzde 15 civarında azaldı. Ancak önümüzdeki yıl durum daha farklı olacak. 2013 yılının kontratlarını tamamladık ve fiyatlar yaklaşık olarak bu yılki fiyatlarla aynı seviyelerde. Ziyaretçi sayısı açısından bakıldığında ise bu yıl kaybettiğimiz ziyaretçileri önümüzdeki yıl telafi edeceğimizi düşünüyorum. Hükümetin hayata geçirdiği sosyal ve ekonomik politikalar yeni grevlere yol açmayacak. Böylece, turistlerin bu yıl 'Grev olursa tatilim zehir olur, hizmet alamam' endişesi de ortadan kalkmış olacak. Geçen yıl kimi otellerde yiyecek krizi de dâhil olmak üzere, transfer, servis ve benzeri pek çok konuda sorunlar yaşandı. Ancak önümüzdeki sezon bunların olacağını düşünmüyorum. Kısacası 2013 bizim için gayet normal bir yıl olacak."

2013'TE EN AZ YÜZDE 15 ARTIŞ OLACAK

"2013 yılında kaybettiğimiz ziyaretçileri geri alacağımızı düşünüyorum. Bu da yüzde 15’lik artış kaydetmemiz anlamına geliyor. Buradaki kritik nokta, yakalayacağımız bu artış için herhangi bir fiyat tavizi vermeyecek olmamız. Artış yüzde 15’in üzerinde de olabilir."

FİYATLARIMIZ TÜRKİYE'DEKİ KALİTELİ OTELERDEN ÇOK DA AŞAĞI DEĞİL

"Öte taraftan Yunanistan’daki oda fiyatları her yerde ve her otelde düşük değil. Söz gelimi, bizim otellerimiz Grecotel SA’nın fiyatları oldukça yüksektir. Ne bizim yüksek fiyatlarımız, ne de bazı otellerin çok düşük fiyatları Yunanistan’daki genel fiyatları temsil ediyor. Biz çok kaliteli bir ürün satıyoruz ve bu kaliteli ürünün bir bedeli olmak zorunda. Fiyat olarak baktığınızda bizim fiyatlarımız Türkiye’de kaliteli hizmet veren otellerden çok da aşağıda değil."

TÜRKİYE'DEN DAHA FAZLA YOLCU ALMAK İSTİYORUZ

"Yunan otelciler olarak Türkiye’den daha fazla yolcu almayı istiyoruz. Bu konuda Yunanistan Türkler için vize alım sürecini kolaylaştıran bir dizi yenilikler getirdi. Türkiye’ye her gelişimde Yunan ve Türk toplumunun birbirine ne kadar çok benzediğini biraz daha görüyorum. Eğlencemiz aynı, müziğimiz aynı, tepkilerimiz aynı… Bu yüzden Yunanistan hükümeti Türkiye vatandaşlarının Yunanistan’ı daha kolay ziyaret edebilmesi için elinden gelen her şeyi yapmaya devam edecektir."



Bu Haber 18.09.2012 - 15:00:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.