'Yeni yatırımlar geliyor, Kemer'de otel standartları yükseliyor'

'Yeni yatırımlar geliyor, Kemer'de otel standartları yükseliyor'
Yılmaz Ulusoy Holding bünyesindeki Kemer Holiday Club'ın Genel Müdürü Volkan Yorulmaz, 16 milyon TL'lik bir yatırımla tesisi yenilediklerini belirtti. Bölgede konaklama standartlarının giderek yükseldiğini ifade eden Yorulmaz, "Kemerli turizmci vermeden alınarak kalitenin yükseltilemeyeceğini anladı" yorumunu yapıyor.


Savaş Daş - TurizmGüncel

Grubun bünyesinde üç otel bulunduğunu belirten Volkan Yorulmaz, İstanbul’da Sümerbank binasını renove ederek hayata geçirdikleri otelin işletmesini uluslar arası bir firmanın yapacağını kaydetti. 
Otelcilikte, bilhassa da şehir otelciliğinde, büyümek istediklerini ifade eden Yorulmaz, buna ilaveten fizibilitesi yapılmış makul tesis arayışlarının Antalya’da da devam ettiğini söyledi. 

Kemer’in bir Rus destinasyonu olduğunu belirten Volkan Yorulmaz, sezona ve Kemer’de pazar çeşitliliğinin sağlanmasına dair ise şu değerlendirmeyi yaptı:

KEMER'E YÜKSEK STANDARTLI YENİ YATIRIMLAR GELİYOR

“Kemer’in bir Rus destinasyonu olduğu ortada. Ben aynı zamanda Kemer Tanıtma Vakfı (KETAV) başkanıyım. Bizim Avrupalı turisti daha fazla çekmemiz gerekiyor. Avrupalı turist yavaş yavaş Side, Alanya, Manavgat bölgelerine kaydığı için, Avrupalılar da eski yerlerine geri dönmeye başlıyorlar. Önümüzdeki 4 yılda Kemer’de Alman turistin yüzde 30 – 40 civarında artması bekleniyor. Bunun en büyük nedeni ise artık Kemer’e yatırım yapılmaya başlanmış olması. Biz de Kemer Holiday Club olarak 16 milyon TL harcayarak tüm oda ve genel alanlarda renovasyon yaptık. Bunun gibi renovasyon yapan pek çok tesis var Kemer’de. Salima bunlardan bir tanesi. Sherwood yeni bir yatırımla geldi, Mehmet Ersoy Kiriş tarafında Max Royal ile geliyor… Bunların hepsi üst segment tesisler. Dolayısıyla, Kemer’in ihtiyaç duyduğu kalite ve hizmet anlayışı yavaş yavaş oturmaya başlıyor. Kemerli turizmci şunu öğrendi: Vermeden alarak kaliteyi arttıramayız”

BEKLENTİMİZ YÜKSEK

"Kemer Holiday Club 25 yıllık bir tesis ve Kemer’in en eskilerinden birisi. Yatırım yaptığımız için beklentimiz bu yıl yüksek. Çeşitli sebeplerden dolayı, tesisimizin hak ettiği yerde konumlandırılmadığını hissediyorum. Şu anda hizmet kalitemizi belirli bir seviyeye ulaştırdık. Bunu otelde yaptığımız yenilemeye de destekleyip belirli bir noktaya taşımak istiyoruz. Ulaştığımız bu seviye ile, daha yüksek fiyata satarak ciroda yüzde 30’luk bir artış hedefliyoruz. Fiyatlardaki değişimden dolayı doluluk oranı bir miktar düşebilir ama bunu da fiyatla kompanse edeceğimize inanıyoruz." 

Yorulmaz, Ukrayna ve Kırım merkezli Rusya krizi ile ilgili olarak ise şu değerlendirmeyi yaptı:

RUSYA ÇOK NARİN BİR DESTİNASYON DEĞİL

"Rusya halkı bu tip krizlere çok alışıklar. Rusya çok dinamik bir yapıya sahip. Avrupa’ya kıyasla çok narin bir destinasyon değil. Belki günlük olarak rezervasyon akışları etkilenir ama bu iş çok uzamaz ise kısa zamanda toparlayabilir. Bireysel olarak biz, halihazırdaki rezervasyon akışından memnunuz. Ancak bu genel duruma yansımıyor. Yaptığımız görüşmelerde, pek çok tesisin rezervasyonlarında azalmaların olduğunu görüyoruz. Bu da Ruble’nin dolar ve Euro karşısında değer kaybetmesiyle ilgili."

 
 


Bu Haber 24.03.2014 - 11:06:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.