Wizz Air'den büyük uçuş iptali uyarısı

Wizz Air'den büyük uçuş iptali uyarısı

Bütçeli hava yolu Wizz Air, uçuşlarında büyük çaplı kesintiye gideceğini açıkladı.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Yüksek sayıda uçuş iptali yapan Lufthansa, EasyJet ve British Airways gibi hava yolu şirketlerine önde gelen bütçeli hava yolu şirketlerinden Wizz Air de dahil oluyor.

Şirketten yapılan açıklamada, Avrupa havalimanlarındaki personel eksikliği ve grevler nedeniyle yaz sezonu uçuşlarında kesintiye gidileceği belirtildi. Açıklamanın ardından Wizz Air'in hisselerinin yüzde 5 düştüğü kaydedildi.

Haziran ayında bir açıklama yapan Wizz Air'in CEO'su József Váradi, şirketin bu yıl tam kapasite çalışmaya başlayacağını belirtmişti. Ancak Wizz Air'den yapılan yeni açıklamada, devam eden dış etkenlerden dolayı yaz sezonu uçuşlarında yüzde 5 kesintiye gidileceği ifade edildi.

Mali kriz yaşayan İskandinav Hava Yolları da (SAS), pilotların greve gitmesi nedeniyle geçtiğimiz günlerde uçuşların yüzde 70'ini iptal etmek zorunda kalmıştı. İptaller nedeniyle binlerce turistin yurt dışında mahsur kaldığı bildirildi. En büyük sahipleri İsveç ve Danimarka olan SAS, ABD'de iflas koruma başvurusunda bulunmuştu.

Hava yolu şirketleri, artan yakıt maliyetleri ve yükselen enflasyon nedeniyle pilotların ve kabin görevlilerinin maaşına yapmak için bilet ücretlerine zam yapmaya devam ediyor.



Bu Haber 12.07.2022 - 08:39:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Uçak biletimi

    Ayhan 10.10.2022 - 06:54

    Uçak biletimi ibdal edmek isdiyorum ama yapamadim

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.