Rus tur operatörleri uçuş iptaline mi gidecek?

Rus tur operatörleri uçuş iptaline mi gidecek?

Türkiye yönünde bilet fiyatlarının 5 bin rublenin altına kadar düştüğü Rusya'da tue operatörlerinin uçuşlarda kesintiye gitmek zorunda kalabileceği ifade edildi.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Sektörün önde gelen isimleri tarafından işlerin pek parlak gitmediği belirtilen Rusya'da, Türkiye'ye dönüm uçak bileti fiyatlarının 5 bin rublenin altına kadar düştüğü belirtiliyor.

Rus turizm haber portalı TourDom'da yer alan habere göre, yakın tarihli Türkiye turlarında da fiyatlar minimum seviyeye indi.

AZUR Air fiyatı 4 bin 600 rubleye kadar düşürdü

Haberde yer alan detaylara göre, bugün ve yarın hareketli Türkiye uçuşlarında 5-8 bin rubleye bilet almak mümkün. Örneğin AZUR Air'in bugünkü Moskova-Antalya uçuşunda bilet fiyatı 4 bin 600 rubleye (54 dolar) kadar düştü. Benzer şekilde Aeroflot uçuşunda fiyat 60 dolara kadar geriledi. Benzer durumun ülkenin başka şehirleri için de geçerli olduğuna dikkat çekiliyor.

365 dolara 5 yıldızlı otelde 6 gün tatil

Talebin düşmesi sonrası otellerin yaptığı düşük fiyatlı tekliflerin sayısı da artmaya başladı. Örneğin St Petersburg'dan Antalya'daki bir 4 yıldızlı otele 6 gece her şey dahil tatil 30 bin 700 rubleye (365 dolar) veya Dalaman'daki 5 yıldızlı bir otele 24 bin rubleye (285 dolar) alınabiliyor. Hatta kalkış tarihi yaklaştıkça 15 bin rubleye Antalya'ya 4 gecelik tatil paketleri bulunabiliyor.

Türkiye uçak bileti maliyetinin 420 euro olduğunu belirten TBS Group'un başkanı Rashad Mammadov, bazı tur operatörlerinin şu anda bedavaya tur sattığını ifade etti.

En fazla fiyat düşüşü uçuşların yoğun olduğu hatlarda

Pink Elephant'ın sahibi Alexan Mkrtchyan ise "Özellikle uçuşların yoğun olduğu hatlarda düşük fiyatlı son dakika teklifleri görülüyor. Önümüzdeki günlerde tur fiyatlarının Yekaterinburg, Soçi, Saratov ve Stavropol'de de düşmesi bekleniyor. İnsanlar bu bölgelere şimdiden tur almayı mantıklı bulmuyorlar. Çünkü fiyatların er geç düşeceğini düşünüyorlar." şeklinde konuştu.

Uçuş iptalleri gelebilir

Rus seyahat uzmanları, mevcut durumu bir dengeye kavuşturmak amacıyla tur operatörlerinin uçuşlarda kesintiye gitmek zorunda kalacağına inanıyor. Uzmanlar, bunun nedeninin Rusya'daki oyuncuların pazara ilişkin abartılı bir beklenti içine girmeleri olduğuna dikkat çekiyor.



Bu Haber 23.06.2023 - 08:33:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.