THY’de network sorunu: Uçuşlar iptal edildi

THY’de network sorunu: Uçuşlar iptal edildi

Türk Hava Yolları, network sorunu nedeniyle İstanbul kalkışlı birçok uçuşunu iptal etti.


Türk Hava Yollarında (THY) yaşanan network sorunu nedeniyle biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksamalar meydana geldi.

THY’den yapılan açıklamada 1 Kasım 2023 tarihinde (dün) 19.00-22.00 saatlerinde yapılacak İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı seferlerin iptal edildiği ifade edildi.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Network altyapısında yaşanan sorunlar nedeniyle biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksamalar yaşanmaktadır. Sorunun giderilmesi ve yolcularımızın mağdur olmaması adına gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Söz konusu aksaklık için özür dileriz.” ifadelerini kullandı.

“Bir dış müdahale konusunda henüz kesinleşmiş bir bilgiye sahip değiliz”

Yaşanan sorundan dolayı saat 22.00’ye kadar tüm İstanbul çıkışlı uçuşlar iptal edilirken, Yahya Üstün yaptığı yeni duyuruda ekiplerin çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Üstün, “Bilgi teknolojileri altyapısında meydana gelen sorunun hızla giderilmesi için farklı noktalardaki merkezlerimizde ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Bir dış müdahale konusunda henüz kesinleşmiş bir bilgiye sahip değiliz. Seferlerimizle ilgili daha önce ilan ettiğimiz durum devam etmektedir. Bu gecikmelerden dolayı tekrar özür dileriz.” ifadesine yer verdi.

Bilal Ekşi’den açıklama

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, arızanın giderilmeye ve seferlerin yapılmaya başlandığını belirterek “Saygıdeğer yolcularımız, sistemlerimizi peyderpey devreye alıyoruz. Uçuşlarımız giderek normale dönüyor. İnşallah birkaç saat içinde büyük oranda normale dönmeyi hedefliyoruz. Sabrınız, anlayışınız için teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

1-2 Kasım biletli yolculara ilave haklar tanındı

THY’den yapılan bir diğer açıklamada, bugün ve yarın bileti olan yolculara 7 Kasım’a kadar değişiklik yapılması kaydıyla ilave değişiklik ve iade hakları tanındığı duyuruldu. Öte yandan, İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, sosyal medya hesabından, havalimanında bekleyen yolcular için ücretsiz internet hizmeti başlatıldığını açıkladı.

Haber Aero’nun haberine göre, yaşanan sorun, THY’nin 45 yıllık IBM Troy DCS altyapısının çökmesi nedeniyle yaşandı. Bu altyapı, rezervasyon, biletleme, ağırlık kontrolü, pilotların uçuş bilgi sistemi gibi kritik sistemleri barındırıyor. Sistemin bu zamana kadar yapılan yamalarla ayakta kaldığı ifade ediliyor.



Bu Haber 02.11.2023 - 08:43:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.