Çok sayıda hava yolu şirketi İsrail uçuşlarını iptal etti 

Çok sayıda hava yolu şirketi İsrail uçuşlarını iptal etti 
Hamas'ın İsrail işgali altındaki Gazze'de başlattığı ani ve büyük çaplı saldırı sonrası çok sayıda hava yolu şirketi İsrail uçuşlarını iptal etti.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Uzun yıllardır İsrail'in işgali altında bulunan Gazze'de Hamas'a bağlı İzzeddin Kassam Tugayları’nın başlattığı ‘Aksa Tufanı’ isimli saldırıda bilanço her geçen gün ağırlaşıyor. İsrail Ordusu Gazze'ye çok yoğun bir hava saldırısı başlatırken, hava yolu şirketleri de peş peşe İsrail uçuşlarını iptal ediyor. 

Times Of Israel'de yer alan habere göre, hava yolu şirketleri birbiri ardında İsrail uçuşlarını iptal ederken, yurt dışında bulunan İsrailliler de ülkesine dönmek için mücadele ediyor. 

Şu ana kadar başta Lufthansa, Emirates, Air France-KLM, Ryanair,  Aegean, Swiss, Austrian Airlines, Wizz Air, Air Canada ve Polonya hava yolu LOT İsrail uçuşlarını iptal etti. 

Türk Hava Yolları ise uçuşları ise İsrail uçuşu olan yolcularına ücretsiz iptal ve aide hakkı tanıdı. 

THY'nin internet sitesinde yayınlanan açıklamada, Tel Aviv (TLV) seferlerini etkileyen olaylar nedeniyle bugün ve daha önce düzenlenen biletler için 7-9 Ekim'deki THY veya AnadoluJet'in tüm Tel Aviv seferlerine kayıtlı yolculara ücretsiz iptal, erteleme ve rezervasyon değişikliği gibi ilave haklar tanındığı belirtildi.

Bu tarihlerde Tel Aviv varış ve çıkışlı tüm THY veya AnadoluJet seferleri için ücretsiz iade işlemlerinin 9 Ekim Pazartesi gününe kadar yapılabileceği ifade edilen açıklamada, herhangi ücret farkı ve ceza alınmaksızın biletlerin geçerliliğinin 30 Kasım'a kadar uzatılabileceği kaydedildi.


Bu Haber 09.10.2023 - 09:02:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.