Lufthansa bin uçuşunu daha iptal ediyor 

Lufthansa bin uçuşunu daha iptal ediyor 
Geçtiğimiz günlerde yapılan grevler nedeniyle 2 bin uçuşunu iptale den Lufthansa, yeni grev nedeniyle bin uçuşunu daha iptal ediyor.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Geçtiğimiz günlerde yer hizmetleri görevlilerinin ve havalimanlarındaki güvenlik görevlilerinin grevleri nedeniyle toplamda 2 bin uçuşunu iptal etmek zorunda kalan Almanya'nın milli hava yolu Lufthansa, bu sefer de uçuş görevlilerinin greviyle sarsılacak.

Yapılan açıklamaya göre bugün (12 Mart) Frankfurt ve yarın (13 Mart) Münih'ten yapılacak toplam 1000 uçuş iptal edildi. İptallerden 120 bin yolcunun etkileneceğini açılayan Lufthansa, iptal edilen uçuşların 600'ünün Frankfurt, 400'ünün ise Münih kalkışlı/inişli olduğunu kaydetti. 

Lufthansa kabin görevlilerinin bağlı olduğu UFO sendikasına bağlı 19 bin çalışanın greve gideceği belirtilirken, çalışanların 18 aylık sözleşme için yüzde 15 ücret artışı ve 3'er bin euro enflasyon tazminatı talep ediyor. Sendika yönetimi, Lufthansa'nın henüz kısa süre önce 1,7 milyar euro gibi dev bir kar açıkladığına dikkat çekiyor.


Bu Haber 12.03.2024 - 08:25:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.