'Uluslararası Luxury Thermal Ürün Geliştirme ve Pazarlama Zirvesi' başladı

'Uluslararası Luxury Thermal Ürün Geliştirme ve Pazarlama Zirvesi' başladı
1. Uluslararası Luxury Termal Ürün Geliştirme ve Pazarlama Zirvesi Güral Afyon Termal Otel'de başladı. Kongrenin açılış konuşmaları TUI AG Türkiye Temsilcisi Hüseyin Baraner ve Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral tarafından yapıldı.

TurizmGüncel - Afyon

1. Uluslararası Luxury Termal Ürün Geliştirme ve Pazarlama Zirvesi'nde açılış konuşmasını yapan Hüseyin Baraner şunları söyledi:



'MÜŞTERİ PROFİLİ DEĞİŞİYOR, DİKKATLİ OLMALIYIZ'
 
“Dünya artık bambaşka şeyler arıyor. Milyonlarca insan sağlığı, yaşamı arıyor. Bu arayışların cevabı ürüne dönüşüyor. Dünyadaki yüz milyonlarca iyi niyetli, saygıdeğer müşteriye bugün cevap veriyoruz. Termal turizm olmadan Türkiye, 2023 hedefine ulaşamaz. Müşterilerimiz değişiyor, dikkatli olmalıyız. Biz 35 sene önce turist getirdiğimizde bize ‘Nerede tenis oynayabilirim?’ diye soruyorlardı. Ancak turistlerimiz artık farklı şeyler istiyor. Bugün en sağlıklı insanlarda bile bir sürü ağrı, sorun var. Herkes çok fazla hareket etmeden çalışıyor. Bu sorunları artık insanlar tatil başlığı altında gidermeye çalışıyor. Turizmin geleceği termalde yatıyor. Termalde şifa var. Dünyada buna inanan milyonlarca insan var. Türkiye bu ürüne sahip olduğunu dünyaya duyurmalıdır.”

 
'YEREL YÖNETİMLER DESTEKLERSE, BİR NUMARA OLURUZ' 

Baraner'in ardından konuşan Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral ise şöyle konuştu:
 
“Türkiye’de termal dendiğinde belli bir yaş grubundaki insanların şifa arayışı akla geliyor. Avrupa’da ise bu sağlığın bir gereği olarak algılanıyor. Türkiye Avrupa’da potansiyel olarak termalin bir numarası. Yakın gelecekte Türkiye Avrupa’da tercih edilen termal turizm destinasyonu olacak. Ancak bunun gerçekleşmesi için öncelikle yerel yönetimlerin bunu anlaması ve desteklemeleri lazım. Turistlerin kentlerle bütünleşmesi, bölge halkıyla bütünleşmeleri gerekiyor. Bu nedenle kentlere turistler için yürüyüş alanları, eğlence mekanları gibi altyapılar sağlanmalı.  Bölge halkı da turistlere gönlünü açmalı. Temiz gıda, güzel hizmet, hijyenik ortam ve otel standardı en önemli etkenler. Bu alnlardaki eksiklikler tamamlanırsa Türk termal turizmi şahlanacaktır."  
 


Bu Haber 16.01.2013 - 09:27:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.