4. Uluslararası Afyonkarahisar Gastronomi ve Turizm Festivali başladı

4. Uluslararası Afyonkarahisar Gastronomi ve Turizm Festivali başladı
Bu yıl 4.’ücü gerçekleştirilen Uluslararası Afyonkarahisar Gastronomi ve Turizm Festivali başladı.

Turizm Güncel - Afyonkarahisar

4.Uluslararası Afyonkarahisar Gastronomi ve Turizm Festivali başladı. 3 gün sürecek festivalde Afyonkarahisar’ın gastronomi ve turizm değerleri tanıtılacak. Festival öncesinde TÜRSAB ve Afyonkarahisar Belediyesi ortaklığında başlatılan Gastronomi treni ile Afyon’un bir geçiş noktası olmaktan çıkarılarak turizm kentine dönüştürülmesi hedefleniyor.


“Afyon’u önce Türkiye’nin sonra tüm dünyanın tanımasını hedefliyoruz”

Festival hakkında bilgi veren TÜRSAB Gastronomi İhtisas Başkanı Ömer Kartın “Afyon Gastronomi ve Turizm Festivali değer verdiğimiz bir festival. Afyon UNESCO kenti unvanına sahip olduğu ve Orta Anadolu mutfağını temsil ettiği için kıymetli bir değer. Bu festivali biz yerelden öteye taşımak istiyoruz. Afyon’un önce Türkiye ardından dünya çapında tanınmasını ve turizm ürünü haline gelmesini hedefliyoruz. İstanbul’dan birkaç operatör festivali turlarına ekledi. Bu sene denemelerini yaptık ve bunda gelecek sene daha başarılı olmayı bekliyoruz. Uzun vadede yabancı turistlerin de geleceği festivallerimizden biri olsun istiyoruz. Türkiye’de gastronomi şehirlerinde bu tür festivallere önem veremliyiz.” İfadelerini kullandı.

“Afyon’da turizmin canlanması için çalışıyoruz”

TÜRSAB Dumlupınar BTK Başkanı Bilal Şenel ise festival ile turizm ve gastronomiyi birleştirdiklerini belirterek “Afyon gastronomi konusunda kendisini tescillemiş bir şehir, TÜRSAB ise turizm konusunda kendisini kanıtlamış bir birlik. Bu ikisini birleştirerek Uluslararası Afyon Gastronomi ve Turizm Festivaline ayrı bir alan açtık. Gastronomi ve turizmi birleştirdik. Turizmi canlandırmak için bütün gayretimizle çalışıyoruz. TÜRSAB’ın bize verdiği destek ve Afyonkarahisar Belediyesinin verdiği gayretle turizme yeni bir ürün kazandırdık. TÜRSAB gastronomi trenini bu festival kapsamında raylara indirmiş olduk. Bu bizi diğer festivallerden ayrıştıran önemli bir konu. Öte yandan Mevlevi ocağında bir söz vardır. “Hamdım, yandım, piştim” diye. Bundan dolayı da Afyon mutfağında “Önce insan pişer” temasıyla bu yol çıktık.” açıklamasında bulundu.



Bu Haber 08.10.2022 - 09:09:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.