Türkiye’nin ‘Schengen vizesinde reform çağrısı’ kabul edildi

Türkiye’nin ‘Schengen vizesinde reform çağrısı’ kabul edildi

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM), Türkiye grubunun Schengen sisteminde reform çağrısı yapan tasarısını oy çokluğu ile kabul etti. Ancak kararın bağlayıcılığı bulunmuyor.


AKPM Türk grubunun Schengen sisteminde reform çağrısı yapan tasarısı kabul edildi. Kararın tavsiye niteliğinde olduğunu belirten AKPM üyesi ve AKP Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız Avrupa kurumlarına iş birliği çağrısı yaptı.

AKPM Türk Grubu, Türk vatandaşlarının Schengen vizesi alırken yaşadığı sorunlarla ilgili olarak, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Genel Kuruluna bir rapor sunmuş ve sistemde değişiklik yapılmasını önermişti.

Keyfi kararlar verildiğini belirten Ziya Altunyaldız, görüşmeler öncesinde "Müracaatlarda ortaya konan ret gerekçelerinin mutlaka tarafa bildirilmesi ve ret kararlarının mutlaka yargı denetimine açılması lazım" demişti.

Rapor AKPM'de görüşüldü ve Schengen sisteminde reform çağrısı yapan tasarı oy çokluğuyla kabul edildi.

Kararın ardından Twitter hesabından açıklama yapan Ziya Altunyaldız, "Titiz bir çalışmanın ürünü olan, Schengen vize sürecinin daha şeffaf, daha adil, daha kapsayıcı gerçekleşmesini sağlayacak raporumuz AKPM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Bir reform niteliğindeki önerilerimiz ile sürecin daha iyiye gideceğine inancımız tam" dedi.

Kararın tavsiye niteliğinde olduğunu belirten Altunyaldız, "AKPM’de kabul edilen raporumuz artık 46 Avrupa Konseyi ülkesi için tavsiye kararı niteliğinde. Raporumuz ile beraber Avrupa Birliği’ni, Avrupa Parlamentosu’nu, AKPM’yi ve Avrupa Konseyi üyelerini Schengen sürecinde yaşanan sorunların çözümü için iş birliğine davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.



Bu Haber 12.10.2022 - 08:41:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.