Türkiye-AB ilişkileri yine geriliyor, Avrupa Konseyi Türkiye'yi kınayacak

Türkiye-AB ilişkileri yine geriliyor, Avrupa Konseyi Türkiye'yi kınayacak
Avrupa Konseyi'nin, Akdeniz ve Ege'deki faaliyetleri nedeniyle Türkiye'yi kınayacağı ve Türkiye'nin faaliyetlerini yasa dışı ilan edeceği belirtildi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Bugün Brüksel'de toplanan Avrupa Birliği liderlerinin, iki Yunan askerini tutuklaması ve Kıbrıslı Rumların Akdeniz'de petrol aramasına engel olacağını açıklaması nedeniyle Türkiye'yi kınayacağı belirtildi. Konseyin ayrıca, Türkiye'nin Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimine karşı faaliyetlerini yasa dışı ilan edeceği de ifade edildi.



İLİŞKİLERİ DAHA DA GERECEK

Indian Express'te yer alan haberde, konseyin açıklamasının 26 Mart'ta Bulgaristan'ın Varna şehrinde yapılacak Türkiye-AB görüşmesi öncesi ilişkileri daha da gereceği kaydedildi.

TASLAK METİNDE TÜRKİYE'NİN FAALİYETLERİ 'İLLEGAL' OLARAK NİTELENDİ

Konseyin hazırladığı taslak metinde, ''Avrupa Konseyi Doğu Akdeniz ve Ege'deki illegal faaliyetlerinden dolayı Türkiye'yi şiddetle kınarken, Yunanistan ve Güney Kıbrıs ile dayanışma içinde olduğunun altını çizer.'' ifadelerine yer verildi.

Türkiye'yi bu tip eylemlerini durdurmaya davet eden taslak metinde, ''Türkiye Kıbrıs'ın doğal kaynaklarını arama ve bunları kullanma hakkına saygı göstermeli'' denildi.


Bu Haber 22.03.2018 - 14:24:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.