Türkiye 6 Avrupa ülkesine neden vizeleri kaldırdı?

Türkiye 6 Avrupa ülkesine neden vizeleri kaldırdı?

Avrupa Birliği ve Küresel Araştırmalar Derneği (ABKAD) Başkan Yardımcısı Can Baydarol, Türkiye'nin 6 Avrupa ülkesine vize serbestisi getirmesinde Çin ve Rusya faktörüne dikkat çekti.


Bilindiği üzere Türkiye, 1 Mart itibariyle Avusturya, Belçika, Hollanda, İspanya, Polonya ve Birleşik Krallık'a vize muafiyeti getirdi. 

Türkiye'nin aldığı bu ani kararı değerlendiren Avrupa Birliği ve Küresel Araştırmalar Derneği (ABKAD) Başkan Yardımcısı Can Baydarol, koronavirüs nedeniyle Çin'de, bölgedeki gerilim nedeniyle de Rusya'da ya yaşanabilecek turist kaybına dikkat çekti.,

Sputnik'e konuşan Can Baydarol, şunları söyledi:

“Türkiye için bu yıl turizmde kötü sinyaller var. Corona virüsü sebebiyle Çin’den, bölgedeki gelişmeler sebebiyle Rusya’dan gelen turist sayısı azalabilir. Türkiye ciddi düzeyde turist kaybı olasılığı sebebiyle böyle bir adım atmıştır diye düşünüyorum. Ticaret kısmına gelince de, bu sene Avrupa ekonomisinde de bir daralma bekleniyor. Türkiye de Çin’deki Corona virüsünü de biraz fırsata çevirmek isteyen bir tutum içerisinde ve ‘tekstilde Çinlilerin yerine alabilir miyiz’ noktasında. Bu anlamda ticarette ‘adamların gelip gitmesine engel olmayalım, destek olalım’ tavrı benimsenmiş gibi gözüküyor.''



Bu Haber 22.02.2020 - 16:16:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • OgZ 22.02.2020 - 07:50

    Biz komşu ülkemize Yunanistan’a gidemiyoruz Bulgaristan da dahi. 100 Euro dan fazla başvuru ücreti vfsglobal ücreti sağlık sigortası ücreti resim şehir dışında olanlar için gidiş dönüş otobüs Veya uçak bileti , konaklama vize başvuruları için . Ve üstüne kabul edilip edilmediği bile belli değil. Onlara vize kaldırmak yerine , bizim vizesiz gitmemizi sağlayın komşu gürcüler bile vizesiz gidiyor artık ..

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.