TUI Almanya'da şok: 450 çalışanın işine son veriyor

TUI Almanya'da şok: 450 çalışanın işine son veriyor

Avrupa'nın en büyük seyahat grubu TUI'nin, Almanya'da 450 çalışanın işine son vereceği belirtildi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

TUI Almanya, işlerini daha fazla dijitalleştirmek için 450 çalışanın işine son veriyor. İşten çıkarmaların büyük bölümünün, 4 bin kişinin çalıştığı, şirketin Hannover'daki genel merkezinde yaşanacağı belirtildi.

Alman medyasına konuşan TUI Almanya Müdürü Marek Andryszak, ''İşten çıkarmalar önümüzdeki 2-2,5 yıl içinde gerçekleşecek. Çalışan sayısını azaltmada, anlaşmalı sözleşmelerin feshi, erken emeklilik ve yaşlı işçilerin yarı emekliliğe ayrılması veya karşılıklı anlaşma şeklinde bir yol izleyeceğiz.'' dedi.

İşten çıkarmaların maliyet düşürme politikasıyla ilgili olmadığını savunan Andryszak, ''Her şeyin ötesinde, bu adım yapımızı değişikliğe uyarlamakla ilgili. Bu değişim ise dijitalleşme.'' diye konuştu. Marek Andryszak, işten çıkarmalar sonucunda ne kadarlık bir tasarruf yapılacağını sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

TUI'nin işine son verceği 450 kişinin şirketin her kademesinde bulunan çalışanlardan oluşcağı belirtiliyor. Alınacak tedbirlerin küçük paketlere ayrılcağı belirtilirken, hangi alanların dijitalleşeceğinin ise henüz belli olmadığı kaydedildi.



Bu Haber 03.07.2019 - 16:14:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.