TUI, Almanya’dan Türkiye’ye 1 milyondan fazla turist getirecek

TUI, Almanya’dan Türkiye’ye 1 milyondan fazla turist getirecek

TUI Almanya CEO’su Stefan Baumert erken rezervasyon döneminde Antalya’nın en çok talep alan destinasyonlar arasında ikinci sırada yer aldığını ve 2024 yılında Türkiye’ye 1 milyondan fazla turist göndermeyi hedeflediklerini açıkladı.


Turizm Güncel – Dış Haberler

TUI Almanya, 2023 yılındaki çift haneli artışın ardından 2024 yılında da büyüme bekliyor.

TUI Almanya CEO’su Stefan Baumert, "En popüler rezervasyon zamanının eşiğindeyiz. Aralık sonu, Ocak başında önümüzdeki yaz için rezervasyonlarda ciddi bir artış bekliyoruz'' dedi.

Şu anda yaz için erken rezervasyon sayısının geçen yılki değerlerin dörtte bir üzerinde olduğunu açıklayan Baumert, “Mallorca mükemmel bir başlangıç yaptı. Şu anda orta mesafeli güzergahta favori destinasyonlar listesinin başında yer alıyor ve onu Antalya takip ediyor.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’ye 1 milyondan fazla turist getirmeyi hedefliyor

TUI’nin Türkiye’de geçtiğimiz yaza kıyasla 2024 yılında yüksek bir büyüme beklediğini ifade eden Baumert, şirketin lider konumunu tekrar kazandığını ve 2024 yılında Almanya'dan Türkiye’ye getirecekleri ziyaretçi sayısında 1 milyon sınırını aşmayı hedeflediklerini söyledi. TUI, bu doğrultuda Hannover'den Antalya'ya TUI Fly dahil olmak üzere uçuş kapasitelerini artıracak.

“Yunanistan tüm zamanların en yüksek seviyesine doğru gidiyor”

Yunanistan’a da büyük talep olduğunu aktaran Baumert, “Yunanistan da tüm zamanların en yüksek seviyesine doğru gidiyor. Şu anda özellikle Girit, Rodos ve Kos daha önce hiç olmadığı kadar talep görüyor. Mallorca ve Antalya'nın hemen ardından üç, dört ve beşinci sırada yer alıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Uzak mesafe destinasyonlara talep artıyor

Stefan Baumert, güçlü orta mesafeli rotalara paralel olarak uzun mesafeli rotalara da olan talebin geri döndüğünü söyledi.  COVID-19 öncesinde olduğu gibi açık ara en çok talep edilen destinasyon ABD olurken, onu Maldivler, Tayland, Kanada ve Mauritius takip ediyor.



Bu Haber 15.12.2023 - 15:07:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.