Thomas Cook Harriet Green'e ne kadar para ödeyecek?

Thomas Cook Harriet Green'e ne kadar para ödeyecek?
Geçtiğimiz günlerde Thomas Cook'tan istifa eden CEO Harrşet Green'e ödenecek tutar belli oldu.


TurizmGüncel

Seyahat pazarında sürpriz olarak karşılanan istifasnın ardından şirketin Harriet Green'e ne kadar para ödeyeceği de belli oldu. İngiliz basınında yer alan haberlere göre Green şirketten 8 milyon pound (27,8 milyon TL) kar payı ve 340 bin poun da (1 milyon 181 bin TL) ayrılma ücreti alacak.

Öte yandan Harriet Green'in şirketten sürpriz bir şekilde ayrılması da sektörde konuşulmaya devam ediyor. Kısa süre önce 'Thomas Cook'ta daha yapacağım çok iş var' diyen Green'in birden şirketten ayrılması hissedarlar arasında da huzursuzluk yarattı.

CEO koltuğuna oturduktan sonra Thomas Cook'un yaşadığı finansal krizi atlatmak için hayli sert önlemler alan Green, görevi süresince 400 mağazanın kapanmasına ve 1700 çalışanın işsiz kalmasına neden olmuştu. Green'e, şirkette 'Margaret Teacher kuralları' uyguladığına dair eleştiriler de yapılmıştı.

Harriet Green Thomas Cook'ta göreve başladığında 148 milyon pounda kadar düşen şirketin değeri, istifa ettiğinde 2,7 milyar dolara yükseldi. Bu değişimde, Green'in katı politikalarının etkili olduğu düşünülüyor.


Bu Haber 30.11.2014 - 10:41:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.