Thomas Cook Airlines pilotlarından İngiltere'de 40 yıl sonra bir ilk

Thomas Cook Airlines pilotlarından İngiltere'de 40 yıl sonra bir ilk
Thomas Cook Airlines pilotları, gece saat 03.00'ten itibaren 12 saatlik grev başlattı. Söz konusu grev, 40 yıl aradan sonra İngiltere'de yapılan ilk pilot grevi olması açısından önem taşıyor.



TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiliz Hava Yolları Pilotlar Birliği (BALPA), Thomas Cook Airlines'ta görev yapan pilotların 12 saatlik greve gittiğini duyurdu. Düşen reel ücretler ve zorlaşan çalışma koşulları karşısında Thomas Cook Airlines'ın uzlaşmaz bir tutum içine girdiğini ve hayal kırıklığı yarattığını kaydeden BALPA, pilotların greve gitmeye mecbur kaldığını ifade etti.

Thomas Cook ise grevden dolayı 28 uçuşun etkileneceğini belirterek uçak kalkış saatleri ile ilgili yeni çizelgesi hazırladı.

''GREVE GİTMEKTEN BAŞKA ÇARE KALMADI''

Thomas Cook'un pilotlara onların kabul edebileceği bir teklif sunması gerektiği belirtilen BALPA açıklamasında, ''Greve gitmek pilotların kolaylıkla aldığı bir karar değil. BALPA üyesi pilotlar 1974'ten beri greve gitmiyor. Ama Thomas Cook Airlines tarafından masaya konmuş dikkate alınabilir bir teklif yok. Pilotlar için greve gitmekten başka yol kalmadı.

Konuya ilişkin olarak Thomas Cook tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

THOMAS COOK AIRLINES: UÇUŞ SAATLERİNİ DEĞİŞTİRDİK

''Grev süresince uçuşların aksamaması için 8 Eylül tarihli uçuşların kalkış saatlerinde değişiklk yaptık. Uçuş aksaklıklarını en aza indirmek için çalıştık. Buna rağmen planı aksayanlardan özrü dileriz. Pilotlarla ve onların bağlı bulunduğu sendikayla görüşmelerimizi yoğun bir iekilde sürdürüyoruz.''


Bu Haber 08.09.2017 - 11:50:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.