Avrupa'da her gün binlerce uçuş iptal edilebilir

Avrupa'da her gün binlerce uçuş iptal edilebilir

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Gatwick Havalimanı çalışanları, peş peşe 4'er gün greve gidecek. Grev nedeniyle uçuşlarda büyük aksamaların yaşanması beklenirken, yaz boyunca Avrupa'da günlük 12 binden fazla uçuşu etkileyecek grevlerin olabileceği ifade ediliyor.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Gatwick Havalimanı çalışanları greve gidiyor

Gatwick Havalimanında aralarında bagaj ve check-in personelinin de bulunduğu 1000 kadar çalışanın 28 Temmuz 1 Ağustos ve 4-8 Ağustos tarihleri arasında greve gideceği açıklandı. Grevler nedeniyle ciddi iptallerin ve uçuş aksamalarının olması bekleniyor.

Öte yandan, hava trafik kontrolörlerinin grev oylaması nedeniyle Avrupa çapında şimdiden yüz binlerce uçuşun tehlikeye girdiği ifade ediliyor.

Avrupa'da her gün 12 binden fazla uçuş iptal olabilir

Sky News'te yer alan habere göre grevler nedeniyle Avrupa çapındaki uçuşların 3'te 1'i (günlük 12 bin 600 uçuş) iptal edilebilir ya da ertelenebilir.

Avrupa hava sahasını yöneten Eurocontrol ücret, çalışma saatleri ve personel sorunları nedeniyle greve gideceğini duyurdu. Times'a değerlendirme yapan sektör kaynakları, bu tür bir grevin gerçekleşmesi halinde uçuşların yüzde 20-30'unun iptal olacağını ya da erteleneceğini bildirdi.

EasyJet 1700 uçuşunu iptal etmişti

İngiltere merkezli bütçeli hava yolu EasyJet, hava kontrolörlerinin grevi ve Ukrayna savaşı nedeniyle 1700 uçuşunu iptal ettiğini duyurmuştu. Şirket, yaz tatillerinde aksama olmaması için Gatwick Havalimanındaki seferlerin çoğunu gerçekleştireceğini açıkladı.

Ne istiyorlar?

Hava kontrolörleri geriye dönük yüzde 10 maaş artışı farkı, ekimden itibaren yüzde 1,5'lik ücret artışı ve 2024 yılı için de enflasyon oranında ücret artışı garantisi talep ediyor.



Bu Haber 14.07.2023 - 15:30:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.