TatilCom: Rezervasyonlarda yüzde 60 artış var

TatilCom: Rezervasyonlarda yüzde 60 artış var
Tatil.com, müşterilerinin tercihleri doğrultusunda tatil rezervasyon profilini ortaya çıkardı. 2016 yılının birinci çeyrek verilerini baz alan çalışma, rezervasyonda en çok tercih edilen bölgelerden tatilcilerin demografik özelliklerine kadar Türkiye'nin rezervasyon eğilimleri hakkında fikir veriyor.


Tatil.com’un verilerine göre, 2016 yılının ilk üç ayında Tatil.com üzerinden rezervasyon yapan 84.148 kişi, yurtdışında en çok Dubai, Berlin ve Paris’i tercih ederken, yurt içinde Belek, Side ve Marmaris en çok talep alan destinasyonlar oldu. 

2015’in aynı dönemine göre rezervasyonlarda yüzde 60 artış olduğunu ortaya koyan analize göre yerli turiste yüzde 50 indirime ek olarak yüzde 15 ekstra indirim sağlandı.

TATİLCİNİN YAŞ ORTALAMASI 29

32-45 yaş aralığındaki tatilcilerin tercihi Side olurken, 25-40 yaş arasının seçimi Marmaris oldu. Yılbaşı ve Sömestr tatillerinde Kıbrıs, Kar – Kayak Otelleri, Termal Oteller ve Yakın Bölge Otelleri en çok talep alan lokasyonlar oldu. 

Tatil.com’dan rezervasyon yaptıran 84.148 tatilcinin yaş ortalaması 29 olarak belirlendi. Demografik verilere göre, tatil rezarvasyonu yapanların yüzde 52’si erkek, 48’i ise kadın.

2016’nın iç pazar turizm hacmi açısından önceki yıllara oranla çok daha verimli bir yıl olacağını belirten Tatil.com Genel Müdürü Uğur Altun “Tatil.com’un Ocak, Şubat ve Mart verilerini karşılaştırarak süreci değerlendirdiğimizde geçen seneye oranla yüzde 60 civarında bir büyüme gözlemledik. Verilerin incelenmesi ile 2016 yılının özellikle iç turizm açısından verimli geçebileceğini söylemek mümkün” dedi.




Bu Haber 01.04.2016 - 11:32:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.